Το φετινό πρώτο μας πρόγραμμα στο e-twinning έχει αρχίσει να οδεύει προς το τέλος του….

Αποφασίσαμε, μιας και είμαστε πέντε σχολεία που συνεργαζόμαστε, ο βασικός μας ήρωας, ένα πλαστικό καπάκι, να μας παρουσιάσει το ταξίδι του μέσα από πέντε θεματικές ενότητες – “κόσμους”. Κάθε σχολείο και ένας κόσμος. Κάθε σχολείο και μια διαφορετική ιστορία. Η αρχή έγινε με το ” Περιβάλλον” – υπό το πρίσμα της συλλογιστικής της ανακύκλωσης του πλαστικού- όπου ο κος Καπάκης (το όνομα επιλέχτηκε από τα παιδιά) ξεκινάει την αναζήτηση του μπλε κάδου προκειμένου να βρει τους φίλους του, τα πλαστικά μπουκάλια. Στη συνέχεια, παίρνει τη σκυτάλη ο κόσμος των πραγμάτων, όπου η φαντασία των παιδιών οδηγεί τον ήρωα μας σε απίστευτά μονοπάτια!!. Τρίτος, κατά σειρά, είναι ο κόσμος της μουσικής, όπου οι νότες και οι μελωδίες βοηθούν τον ήρωά μας στην περιπλάνησή του. Μετά τη μουσική, ο κόσμος της Τέχνης απλώνει το πέπλο της και δίνει το χέρι στον ήρωά μας προκειμένου να συνεχίσει να αποκομίζει εμπειρίες, γνωρίζοντας νέα πράγματα και ζώντας ιδιαίτερα φαντασιακές καταστάσεις. Τελειώνοντας, ο ήρωας μας εισέρχεται στον κόσμο των ανθρώπων και μέσα από τις συνεχείς μεταμορφώσεις του “ανακαλύπτει” τον τεράστιο ρόλο που παίζει -αυτός και εκατομμύρια άλλα πλαστικά καπάκια- στο απαύγασμα προσφοράς και αγάπης προς τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη αναπηρικών αμαξίδιων. Κάθε κόσμος κλείνεται σ’ένα πουγκί και κάθε πουγκί περιέχει καπάκια με σχετικές ( για τον κάθε κόσμο) εικόνες. Κάθε παιδί επιλέγει ένα καπάκι από ένα πουγκί. Όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια από όλα τα παιδιά, τα στοιχεία που επιλέχτηκαν αποτελούν τους άξονες για τη δημιουργία της ιστορίας από το κάθε σχολείο.

Παραλάβαμε λοιπόν με πολύ χαρά το δέμα ….DSCN4053που περιείχε….
DSCN4055
Τον κύριο Καπάκη, τον χάρτη με τους διάφορους κόσμους,DSCN4057  το καπακοκουτί με τα πουγκιά όπου κάθε πουγκί περιείχε καπάκια με κάποιο στοιχείο.
Κάθε χρώμα πουγκιού αναφέρεται  σε μια κατηγορία π.χ. κίτρινα ο καιρός, μπλε η τοποθεσία, πράσινο τα συναισθήματα, λαχανί οι μαγικοί βοηθοί, γαλάζια τα μαγικά στοιχεία.
Σ΄εμάς έτυχαν αυτά.
DSCN4061DSCN4062DSCN4063DSCN4064DSCN4065DSCN4066DSCN4067
Τα παιδιά με αυτά τα στοιχεία καλούνται να συνεχίσουν την ιστορία από τους φίλους μας του 65ου Νηπιαγωγείου Αθηνών.
Παρακολουθήσαμε λοιπόν την δική τους ιστορία (πατήστε επάνω για να την ακούσετε και ΄σεις)
DSCN4059
και ξεκινήσαμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία, από το σημείο που σταμάτησαν οι φίλοι μας με βοήθεια πάντα τα στοιχεία που “ψαρέψαμε ” από τα πουγκιά.
DSCN4068
Όταν ολοκληρώσαμε την ιστορία μας, ήρθε η ώρα της εικονογράφησης της. Πήραμε λοιπόν χαρτιά και μαρκαδόρους ανά χείρας και αρχίσαμε
DSCN4069DSCN4070DSCN4071
Τελικά είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο μας γιατί όχι μόνο φτιάξαμε την ιστορία μας αλλά και γιατί προσθέσαμε στον κύριο Καπάκη και δύο ακόμα στοιχεία από τον κόσμο της Μουσικής. Δύο Νότες για πόδια για να μπορεί να περιηγηθεί πιο εύκολα στους επόμενους κόσμους.
Απολαύστε λοιπόν τις περιπέτειες του κύριου Καπάκη από τα ίδια τα παιδιά.
(πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την ιστορία)
DSCN4078