Ο Γλεντζοφλέβαρος

Και ανάμεσα στις φούριες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είπαμε να ασχοληθούμε με ένα καινούριο βιβλίο που πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από την αγαπημένη μας φίλη και συγγραφέα Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη: » Ο Γλεντζοφλέβαρος». Μια ιστορία για τον Φλεβάρη, τον μήνα με τα κινητικά προβλήματα, που είναι αναντικατάστατος, χρήσιμος και απολαυστικός.

Απολαυστικό είναι και το παραμύθι που παράλληλα θέλει να αναδείξει την εκφρασμένη χαμηλή αυτοεκτίμηση που νιώθουν πολλές φορές τα παιδιά όταν διαπιστώνουν ότι μειωνεκτούν σε κάποιους τομείς έναντι των αδελφών ή των φίλων τους.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να καλλιέργήσουμε στα παιδιά την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονταιπραγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο.

Με αυτό το βιβλίο (καθώς και με άλλα βιβλία της σειράς), η Γιολάντα καταφέρνει να προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη. Σε ευχαριστούμε πολύ…

Εμείς δε θα σας κουράσουμε με πολλά λόγια αλλά θα σας δείξουμε σε ένα μικρό βίντεο τη δική μας προσπάθεια κατανόησης και επεξεργασίας του βιβλίου.

Σημ: Το τραγούδι που ακούγεται είναι αυτό που μας προτείνει η ίδια η συγγραφέας

 

https://www.youtube.com/watch?v=BVjFrHqNvQc

 

 

2 thoughts on “Ο Γλεντζοφλέβαρος

Αφήστε μια απάντηση