ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής αποτελεί πλέον θεσμό και διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.

Μια βασική κατηγοριοποίηση των ιδιοτήτων και δράσεων που απαιτούνται από την διεύθυνση σχολικής μονάδας είναι η διαφοροποίηση ανάμεσα στις έννοιες μάνατζερ  και ηγέτη (manager leader difference).

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η διοίκηση σχολικής μονάδας αποτελεί μια απαιτητική, σύνθετη και δημιουργική διαδικασία. Υπάρχουν πολλά μοντέλα διοίκησης, ωστόσο συνήθως στην πράξη κανένα δεν εφαρμόζεται αυτούσιο, αλλά μια σύνθεση κάποιων από αυτά.  

Η φυσική ομορφιά στο νησί της Καλυψώς

Το Νησί της Καλυψώς περιγράφεται από τον Όμηρο σαν ένας επίγειος παράδεισος, με πολλά δέντρα, λουλούδια, πηγές, πουλιά κ.α.     Λήψη αρχείου    

Ο Οδυσσέας στη χώρα των Φαιάκων

Η χώρα των Φαιάκων αποτελεί κομβικό σημείο για τον νόστο του Οδυσσέα, καθώς αποτελεί τον τελευταίο του σταθμό πριν την επιστροφή στην Ιθάκη. Με την παρέμβαση της προστάτιδας θεάς του Οδυσσέα, της Αθηνάς, συναντά τη βασιλοπούλα των Φαιάκων, την Ναυσικά. Η Ναυσικά του προσφέρει: βοήθεια, τον οδηγεί στην πόλη και του παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές για…Συνέχεια ανάγνωσης Ο Οδυσσέας στη χώρα των Φαιάκων