no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Βουλγάρικο μονοπάτι

Συγγραφέας: | 7 Νοεμβρίου, 2016
| 2 σχόλια |

StalidaMochosMalia_6_11_16_ 012

Σταλίδα Μοχός Μάλια

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ξεκινώντας από τη ΣταλίδαΣτην πρώτη πεζοπορία της φετινής χρονιάς ξεκινήσαμε από τη Σταλίδα.

Ακολουθήσαμε το παλιό Βουλγάρικο μονοπάτι που οδηγεί στο Μοχό. Η κλίση αρκετή και το περπάτημα αργό μέχρι να ζεσταθούμε. Το μονοπάτι στην αρχή είναι καλυμένο με άσφαλτο, μετά με τσιμέντο, στη συνέχεια με χωμοχάλικο και όταν απομακρυνθεί από την τουριστική ζώνη και τα διαμερίσματα, συνεχίζει σαν κατεστραμένο από κατσίκια και πρόβατα καλντερίμι.

StalidaMochosMalia_6_11_16_ 003Μετά από δίωρη ανάβαση, μαζί με τις στάσεις, φτάσαμε στο οροπέδιο του Μοχού το οποίο και διασχίσαμε για να ξεκινήσουμε την κατάβασή μας προς τα Μάλια, ακολουθώντας το παλιό μονοπάτι. Αυτό είναι φαρδύτερο και  σε πολύ καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον έξω από τα όρια του χωριού.

Ακολουθώντας το,  περάσαμε από περιοχές με φρύγανα, παλίες πεζούλες με StalidaMochosMalia_6_11_16_ 017εγκαταλελειμένες ελιές και χαρουπιές και λίγους πρίνους και σκίνους. Περνώντας πάνω από  τον εθνικό δρόμο από γέφυρα, φτάσαμε στα Μάλια μετά από 2 περίπου ώρες.

Την εκδρομή οργάνωσαν οι όμιλοι “Μονοπάτια της Κρήτης” του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου και συμμετείχαν 27 μαθητές και μαθήτριες από το γυμνάσιο, 23 από το λύκειο και 3 από το 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στο πλαίσιο της συνεργασίας και διάχυσης των καλών πρακτικών.

Συνοδοί καθηγητές από το Γυμνάσιο ήταν οι: Ψαρουδάκης Νίκος, Ασπράκη Γαβριέλλα, Γιώβος Χρήστος, Καραδάμογλου Γιάννης, Σπανουδάκης Νίκος, Τουραμπέλης Μιχάλης. Από το Λύκειο ήταν ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης και από το 8ο Γυμνάσιο η Άννα Καλλέργη.

Μπορείτε να δείτε το χάρτη της διαδρομής ή τα στατιστικά της όπως υψομετρική, ταχύτητα , ύψος και μήκος.

Περισσότερες φωτογραφίες της εκδρομής μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ20161106_094713 - Copy - Copy

κάτω από: Εκδρομές 2016 2017

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες