Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής – Παρασκευή 19-6-2020

“Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα”  Πλάτων

Η μουσική μπορεί να αποτελέσει τον κοινό τόπο συνάντησης των ανθρώπων ανεξαρτήτως καταβολών. Αποτελεί αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου, καθώς περνάει αφιλτράριστα στο υποσυνείδητό του μέσω των ήχων. Οι ήχοι γίνονται τραγούδια, το  βασικό συστατικό της ρίζας μας. Η ισχυρή μνήμη από το νανούρισμα της μάνας μας,  ο ρυθμός του χτύπου της καρδιάς, η μελωδία που μας παρακινεί  να κρατήσουμε το χέρι του διπλανού μας και να χορέψουμε, όλες οι πτυχές της ζωής του ανθρώπου μπορούν να περιγραφούν μέσω της μουσικής.  Ακόμη και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που βιώσαμε πρόσφατα, η μουσική έγινε  και πάλι το στάλαγμα, το  βάλσαμο που θεραπεύει την ψυχή μας.

Η μουσική είναι πάντα εκεί και μας δίνει ό,τι της ζητήσουμε κάθε φορά. Αν αναζητούμε μια ζωή έμπλεη νοήματος, οφείλουμε ταυτόχρονα να αναζητούμε  και το μουσικό μας μονοπάτι.

 Στο Μουσικό Σχολείο Άρτας  η μουσική μετουσιώνεται σε γιορτή καθημερινά. Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, στις 09.00 το βράδυ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, το Σχολείο μας μοιράζεται συμβολικά αυτή τη γιορτή στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία  Αγίου Δημητρίου…..

Το μουσικό μονοπάτι που θα βαδίσουμε  απόψε παρέα, έχει την ατμόσφαιρα των στολιδιών από το κανονάκι, το λυγμό της πολίτικης λύρας, τον ψίθυρο του λαούτου, το αστραφτερό χάλκινο της τρομπέτας, τη  γλύκα του πιάνου, το βάθος του τσέλου και τη μαγεία των φωνών…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *