Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως στο Μουσικό Σχολείο Άρτας – Παρασκευή 7-02-2020

Την Παρασκευή, στις 7 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας η υπουργός παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από τον περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου κύριο Κώστα Καμπουράκη, τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας κύριο Γιάννη Γεωργογιάννη, τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας κύριο Λεωνίδα Γκόρο, τον βουλευτή Άρτας κύριο Γιώργο Στύλιο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κύριο Κώστα Χαρακλιά και άλλους παράγοντες.

Με μουσικό καλωσόρισμα υποδέχτηκε την υπουργό, μουσικό σύνολο της Β΄ Λυκείου. Η ίδια αφού πήρε το λόγο εξέφρασε το θαυμασμό της, ευχαρίστησε τους μαθητές για την υποδοχή, δήλωσε ότι δεν είναι τυχαία η επίσκεψη της στο Μουσικό Σχολείο αλλά θέλει να εκφράσει με αυτό τον τρόπο  τη στήριξή της στα Μουσικά Σχολεία και πρότεινε στους μαθητές να συνομιλήσει μαζί τους για τα εκπαιδευτικά θέματα.

Οι μαθητές έθεσαν θέματα που αφορούν στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην τράπεζα θεμάτων, στη συγγραφή βιβλίων για τα μαθήματα μουσικής παιδείας, στον διορισμό εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών στα μουσικά σχολεία, στο κτηριακό ζήτημα του σχολείου μας και στην έλλειψη υποδομών. Η  υπουργός απάντησε ότι δε θα αιφνιδιαστούν οι μαθητές με αλλαγές, η τράπεζα θεμάτων θα ξεκινήσει από εκείνους που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτήσουν  στην Α΄ Λυκείου και θα γίνουν διορισμοί στην εκπαίδευση. Τόνισε ότι η παιδεία αποτελεί επένδυση για το μέλλον της χώρας και έκανε αναφορά στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο.

Σε ερώτηση που έθεσε ο εκπαιδευτικός του σχολείου και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Άρτας κ. Κώστας Γεωργούλας για το θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών και την καθυστέρηση των διαδικασιών η κυρία Κεραμέως παραδέχτηκε ότι υπάρχει αργός ρυθμός αλλά υπενθύμισε ότι θα γίνουν διορισμοί.

Το θέμα του διορισμού εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία τέθηκε και εκ μέρους των αναπληρωτών καθηγητών του σχολείου μας.

Ως αναμνηστικό για την επίσκεψή της στο σχολείο μας, προσφέρθηκε στην υπουργό η πρόσφατη πρώτη έκδοση ψηφιακού δίσκου του Μουσικού  Σχολείου  Άρτας, του έργου “Επιτάφιος”.

Ευχαριστούμε τους μαθητές του Λυκείου και τα πενταμελή μαθητικά συμβούλια  του Γυμνασίου που πήραν μέρος στη συζήτηση, το μουσικό σύνολο της Β΄ Λυκείου που υποδέχτηκε την υπουργό,την υπουργό για την επίσκεψή της στο σχολείο μας και την πρόθεσή της να στηρίξει τα Μουσικά Σχολεία.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art TV για την επίσκεψη της Υπουργού στα σχολεία της Άρτας:

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Ήπειρος TV 1 για την επίσκεψη της Υπουργού στην Άρτα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *