Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στον εορτασμό των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27 με 29 Σεπτεμβρίου 2019)» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την Εφορεία Σπηλαιολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας (Γραφείο Βορείου Ελλάδος) με κεντρικό θέμα: «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη το πρωί, στις 26 του Σεπτέμβρη, εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Τα παιδία δει και ρχεται. Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας», όπου μικροί μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με μαθητές από το Μουσικό Σχολείο συνεργάστηκαν, με σκοπό να αναδείξουν τη αξία των τεχνών και συγκεκριμένα της μουσικής στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της δράσης οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία αυτής (προθήκη μουσικών οργάνων, ενότητα νεκροταφείων, ανδρώνας κ.α.), όπου μικρά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας εμπλούτισαν την ξενάγηση, παίζοντας μουσικά κομμάτια σχετικά με το θέμα και τα εκθέματα του συγκεκριμένου σημείου.

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, όπου υπάρχει έκθεση αφίσας αφιερωμένη στα 10 χρόνια του Μουσικού Σχολείου Άρτας και περιέχει αφίσες από τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του σχολείου μέχρι σήμερα. Εκεί ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου και τη σύνολη δράση του από το 2009 που ιδρύθηκε και λειτουργεί. Η έκθεση αφίσας, που επιμελήθηκε η συνάδελφος κα Nathalie Poupard, θα βρίσκεται στο μουσείο σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό μουσικό παιχνίδι στη αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων του κου Γιώργου Πολύζου με τίτλο: «Ήχοι Αρχαίων», και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου διδάχτηκαν, τραγούδησαν και συνόδευσαν ρυθμικά με παλαμάκια όλοι μαζί το τραγούδι «Μήλο μου και μανταρίνι» από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας.

Ευχαριστούμε του μικρούς μαθητές της έκτης Δημοτικού του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν για τη συμμετοχή και τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού μουσείου Άρτας για τη φιλοξενία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα Βασιλική Γαλάνη και τον κ. Κωνσταντίνο Υψηλό για τη συνεργασία στην προετοιμασία της δράσης και την επιμέλεια της έκθεσης αφίσας του σχολείου μας. Τέλος ευχαριστούμε την απόφοιτο του σχολείου μας, φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Φράγκου, για την φωτογραφική κάλυψη και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που συμμετείχαν στο μουσικό σύνολο και ανταποκρίθηκαν άψογα σε όλες τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες της  συγκεκριμένης δράσης.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *