Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (8-12-2023) – Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΑΜΑ!
Την Παρασκευή, 08.12.2023, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ (03.12.2023), πραγματοποιήθηκε στο μουσείο χριστουγεννιάτικη γιορτή κατά την οποία ΑμεΑ που φιλοξενεί το Κέντρο Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Αναπηρία «ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΑ» και μαθητές της Α΄ Λυκείου του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ στόλισαν μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!
Σε μία προσπάθεια προώθησης της αρχής της συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας, μαθητές τυπικής ανάπτυξης και ΑμεΑ συνεργάστηκαν για να κατασκευάσουν γύψινα αντίγραφα αντικειμένων της μόνιμης έκθεσης του μουσείου και στη συνέχεια να τα ζωγραφίσουν και να τα κρεμάσουν στο δέντρο.
Στο τέλος, όλοι μαζί τραγουδήσαμε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλα τραγούδια που έπαιξαν για μας οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας! Τους ευχαριστούμε πολύ!
_______________
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστούμε τον κ. ‘Αρη Τσάιμο, Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου Άρτας, την εκπαιδευτικό κ. Άννα Χλωρού και τους μαθητές της Α Λυκείου, που με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για την υλοποίηση της χριστουγεννιάτικης αυτής γιορτής.
Ευχαριστούμε, επίσης, το Κέντρο Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Αναπηρία «Αγ. Θεοδώρα», τον κ. Χαράλαμπο Μπίζα, πρόεδρο, και την κ. Γεωργία Μαλαμή, κοινωνική λειτουργό, και ξεχωριστά τους ωφελούμενους του Συλλόγου, για τον ενθουσιασμό, το κέφι και την αισιοδοξία που μας χάρισαν!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Άρτας
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου
Δρ. Αρχαιολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *