Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» 24 Νοεμβρίου 2023

image001

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen (www.followgreen.gr/arta), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Ο σχολικός μαραθώνιος ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2024.

Στόχος του μαραθωνίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών γύρω από την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί καλούμαστε να ανακυκλώνουμε χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες στους ειδικούς πράσινους κάδους για Χαρτί και Πλαστικό και τον κάδο ΑΦΗΣ για μπαταρίες, που έχουν τοποθετηθεί σε κοινόχρηστους χώρους του σχολείου μας.

 Υλικά για ανακύκλωση

Χαρτί

  • Βιβλία, Τετράδια ( χωρίς εξώφυλλο ή σπιράλ), Χαρτί Α4, Σχολικά έντυπα
  • Περιοδικά – Εφημερίδες
  • Λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ
  • Μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες
  • ΟΧΙ: Συσκευασίες τύπου τετραπάκ π.χ. γάλακτος, χυμών

Πλαστικό

  • Πλαστικά μπουκάλια από νερό, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, σαμπουάν….
  • Πλαστικά καπάκια από οποιαδήποτε μπουκάλια

Τα μπουκάλια θα πρέπει να είναι άδεια από περιεχόμενο και να ΣΥΜΠΙΕΖΟΝΤΑΙ.

Μπαταρίες

Όλα τα είδη φορητών μπαταριών (δηλαδή βάρους περίπου μέχρι 1500 γραμμάρια), είτε είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες).

Η διαδικασία

Τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό) συγκεντρώνονται σε σακούλες εντός των ειδικών κάδων. Όταν γεμίσει η σακούλα που βρίσκεται εντός του κάδου, μεταφέρεται από την ομάδα ανακύκλωσης σε ειδικό χώρο αποθήκευσης και τοποθετείται νέα σακούλα στον κάδο. Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών(χαρτιού και πλαστικού)θα γίνεται με ευθύνη του Δήμου Αρταίων, ενώ η συλλογή μπαταριών από την εταιρεία ΑΦΗΣ. Η επίδοση του σχολείου μετριέται σε πόντους, οι οποίοι συγκεντρώνονται με βάση το βάρος (σε κιλά) των υλικών που συγκεντρώνουμε ανακυκλώνοντας.

 Το άδειασμα του κάδου πιστοποιείται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου και την εταιρεία ΑΦΗΣ και υπολογίζεται σε πόντους ανά κιλό. Ειδικότερα:

Υλικά: Πόντοι ανά κιλό

Χαρτί: 50 πόντοι/κιλό

Πλαστικό: 50 πόντοι /κιλό

Μπαταρίες: 100 πόντοι/κιλό

Πόντοι από δωρεές

Τα σχολεία συγκεντρώνουν πόντους και από δωρεές των μελών της πλατφόρμας, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς/ κηδεμόνες. Κάθε μέλος του followgreen μπορεί να δωρίσει στο σχολείο έως 100 πόντους μηνιαίως. Οι παραπάνω πόντοι αθροίζονται και διαιρούνται με τους μαθητές/τριες του σχολείου. Το άθροισμα των πόντων των ανακυκλώσιμων υλικών και των πόντων της δωρεάς, αποτελεί και το δείκτη επίδοσης του σχολείου, που θα καταγράφεται online στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» www.followgreen.gr/arta/ contest Η σελίδα αυτή είναι προσβάσιμη από κάθε επισκέπτη του www.followgreen.gr/arta αλλά η δωρεά πόντων γίνεται αποκλειστικά από τα μέλη της πλατφόρμας.

Κατάταξη- Βραβεία – Απονομή

H επίσημη ανακοίνωση της τελικής κατάταξης των σχολείων θα γίνει με τη λήξη του μαραθωνίου, στην ιστοσελίδα www.followgreen.gr/arta/ contest. Όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο. Επιπλέον,τα σχολεία που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις θα λάβουν χρηστικά δώρα για τη διάκριση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *