Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ Γυμνασίου στην Αθήνα – Πέμπτη 9-11 έως Σάββατο 11-11-2023

Στις 9 του Νοέμβρη του 2023 το Μουσικό Σχολείο Άρτας και συγκεκριμένα η β’ τάξη του Γυμνασίου, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, με την ευκαιρία της βράβευσής της από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η βράβευση αφορούσε τη συμμετοχή και διάκρισή της στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο: «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη», όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία «ταινία» με τη μικρού μήκους ταινία με τίτλο: «Στη μοτοσυκλέτα φοράμε πάντα κράνος».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες το βράδυ της Πέμπτης παρακολούθησαν στο Θέατρο Βρετάνια το εξαιρετικό θεατρικό έργο «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του καθηγητή Τζον Κίττινγκ.

Το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν στη βράβευση που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πύργου των Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά απένειμε το βραβείο στο σχολείο μας και να μας ευχαρίστησε για την πολυετή συνεργασία μας και την φετινή μας συμμετοχή. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας από τα στελέχη του Ινστιτούτου κάνοντας χρήση μιας σειράς εξειδικευμένων εκπαιδευτικών εργαλείων, ψηφιακών και μη. Τέλος ξεναγήθηκαν στην Εθνική βιβλιοθήκη και στους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

foto athina 7

IMG 20231110 153552

Το βράδυ της Παρασκευής παρακολουθήσαμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την εξαιρετική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τίτλο «Μουσική – Ποίηση» σε έργα Άλκη Μπαλτά, Ντάνιελ Φρέιμπεργκ και Ντμίτρι Σοστακόβιτς με σολίστες τον βιολοντσελίστα Αστέριο Πούφτη και τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη και διεύθυνση Άλκη Μπαλτά. Στην απαγγελία των ποιημάτων απολαύσαμε τον υπέροχο Δημήτρη Καταλειφό. Το πρωί του Σαββάτου ολοκληρώσαμε την τριήμερη εκπαιδευτική μας εκδρομή με την επίσκεψή μας στον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης.

IMG 20231111 111723

Οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Ανθούλα Ζιώρη

Θεοδοσία Χαβέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *