Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στο 8ο φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», 4 ως 8 Μαΐου 2023

DSCN2006

Από την Πέμπτη 4 Μαΐου μέχρι και τη Κυριακή 7 Μαΐου το μουσικό σχολείο Άρτας βρέθηκε στην ετήσια συνάντηση μουσικών σχολείων στη πόλη της Ξάνθης. Το Μουσικό Σχολείο εκπροσώπησαν τέσσερα μουσικά σύνολα: α) το Λαϊκό-Ρεμπέτικο (με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μανωλάτο Δημήτρη), β) το Παραδοσιακό (με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Λένη Ηλία και τον κ. Κατσικλή Παναγιώτη, γ) το Jazz (με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Μπαλαούρα Χρήστο και τον κ. Χαρίτο Γιώργο) και δ) το Ευρωπαϊκό (με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Θεοχάρη Αλέξανδρο, την κ. Τσιάβου Σίλα και την κ. Μιμίκου Δήμητρα) με σύνολο 65 μαθητές και 10 καθηγητές.

Το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου τα μουσικά σύνολα του σχολείου έδωσαν παράσταση στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου Ελλισώ, όπως και το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, Κέρκυρας και Σιάτιστας, με πλήθος κόσμου και σχολείων να απολαμβάνουν το πρόγραμμα του κάθε σχολείου. Στη συνέχεια οι μαθητές διαχωρίστηκαν σε ορχήστρα (με υπεύθυνο τον κ. Νίκο Κυπουργό) και χορωδία (με υπεύθυνη τη κ. Εριφύλη Δαμιανού) καθώς και στα βιωματικά εργαστήρια με τους       Ross Daly (παραδοσιακό), Βαγγέλη Καρίπη (κρουστά), Χριστεφανία Λουκίδου (παραδοσιακό τραγούδι), Juanjo Belchi (κιθάρες) και Γιώργο Κοντραφούρη (jazz).

Το Σάββατο 6 Μαΐου, το απόγευμα, μια εξαιρετική συναυλία σήμανε το τέλος του φεστιβάλ με πάνω από 1200 μαθητές από όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας να συμπράττουν σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα με μαέστρο τον κ. Νίκο Κυπουργό. Μοναδική η εμπειρία για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές η συμμετοχή του σχολείου στο Φεστιβάλ της Ξάνθης.

afisa Xanthi

Γράφουν τα sites για το φεστιβάλ στη Ξάνθη: «Μια υπέροχη γιορτή, την πρώτη εβδομάδα του Μάη, επισφραγίστηκε το Σάββατο το απόγευμα, μπροστά από το Δημαρχείο, με τη συναυλία όλων των μαθητών, Ελλήνων και ξένων, που συμμετείχαν στην όγδοη διοργάνωση «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων».

Περί τους 1200 μαθητές, από 19 Μουσικά Σχολεία της χώρας και τέσσερα, από πόλεις της Ισπανίας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας, «πλημμύρισαν» για μια εβδομάδα την πόλη με τις μουσικές, τη νεανική τους αύρα, την ορμή και τα φωτεινά τους χαμόγελα.

Η Ξάνθη, για άλλη μια φορά έγινε σημείο πολιτιστικής δράσης και «ντύθηκε» κι αυτή τα γιορτινά της, για να υποδεχτεί μαθητές, συνοδούς, εκπαιδευτικούς, αλλά και επισκέπτες που δεν έχασαν την ευκαιρία να πάρουν μία γενναία γεύση από τον πιο ιδιαίτερο πολιτιστικό θεσμό που «γέννησε» η πόλη.

Και την τελευταία ημέρα, το απόγευμα του Σαββάτου, ο διεθνούς φήμης συνθέτης Νίκος Κυπουργός «οδήγησε», με την αγάπη και τη βαθιά μουσική σχέση που έχει αναπτύξει με τους νέους, τη μεγάλη ορχήστρα των Μουσικών Σχολείων, στην οποία συμμετείχαν οι υπέροχες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, προσφέροντας ένα εξαιρετικό φινάλε.»

Πρόγραμμα του φεστιβάλ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *