2ο Φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη»  / 17- 18 Μαρτίου στην Καστοριά

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Άρτας συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη: Δοξάτος, Μουσικά Σύνολα στα αρχοντικά της Καστοριάς» που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς. Το σύνολο της Μπάντας αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες πνευστών και κρουστών οργάνων, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των συνόλων οργανοχρησίας και έχει ως στόχο την εισαγωγή των μαθητών/τριών στο μαγικό κόσμο του ήχου της μπάντας πνευστών.

11

Στο Φεστιβάλ Μουσική Άνοιξη συμμετείχαν σύνολα από τα Μουσικά Σχολεία Άρτας, Δράμας, Καστοριάς και Τρικάλων. Το πρωί του Σαββάτου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Μπάντας συμμετείχαν σε κοινή πρόβα με την Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς. Το απόγευμα του Σαββάτου παρουσίασαν το πρόγραμμα τους στο Αρχοντικό Μπασάρα, στην παραδοσιακή συνοικία Ντολτσό της πόλης, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού η κεντρική συναυλία-σύμπραξη των Μουσικών Συνόλων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Τα Μουσικά Σύνολα «GuitArcs»,«Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής», «Κινηματογραφικής Μουσικής», «Λαϊκής Αστικής Μουσικής» και «Παραδοσιακής Μουσικής» παρουσίασαν μουσικές και τραγούδια από διαφορετικά είδη μουσικής και ενθουσίασαν το κοινό. Η Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς συνέπραξε με την Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Άρτας  και ερμήνευσε έργα από την προκλασική μέχρι τη ρομαντική περίοδο. Σημαντική ήταν η συνδρομή του καθηγητή κοντραμπάσο του σχολείου μας, κ. Αθανάσιου Μουχταρίδη, ο οποίος συνέπραξε με διαφορετικά σύνολα που εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια κα Βαρβάρα Μπελερή και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς για την άψογη διοργάνωση, τη ζεστή φιλοξενία και τη μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την συνεργασία και την ωραία παρουσίαση.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Έκτορας Μερκούρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *