Διάκριση μαθητή του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε διαγωνισμό σύνθεσης

IMG 4911

Ο μαθητής της Β΄ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Φώτης Λιούκας, συμμετείχε, ύστερα από προτροπή του καθηγητή του στο πιάνο κ. Βαλερί Ισμαγκίλοφ, σε πρόσκληση του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» προς συνθέτες κάθε ηλικίας και επιπέδου, για αποστολή πιανιστικής μινιατούρας διάρκειας ενός λεπτού, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

Η πρωτότυπη σύνθεση του μαθητή με τίτλο «Conversation» επιλέχθηκε και θα αποτελέσει μέρος της πανηγυρικής συναυλίας με τίτλο: «70 χρόνια Σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής – 70 νέα έργα σε μια βραδιά» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2023 από τελειόφοιτους πιανίστες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής καθώς και συναυλίας που θα γίνει στην έδρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Παράλληλα, το έργο του μαθητή θα συμπεριληφθεί στην έκδοση ψηφιακού τόμου 178 έργων, ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν από την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» για χρήση και μουσική εκτέλεση.

Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς κ. Βαλερί Ισμαγκίλοφ για την καθοδήγηση και στήριξη του μαθητή, τον κ. Σπήλιο Κούνα για την επαγγελματική ηχογράφηση του έργου και τον μαθητή Φώτη Λιούκα για τη διάκρισή του και του εύχεται ανάλογες μελλοντικές επιτυχίες.

70 χρόνια σύλλογος οι φίλοι της μουσικής Icon Full Colour 300x236

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *