Ενημέρωση από την Σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Άρτας – Φεβρουάριος του 2023

IMG 3782

Οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας συμμετείχαν στην ενημέρωση που έγινε από την Σύμβουλο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Άρτας. Ενημερώθηκαν για θέματα συμβουλευτικής υποστήριξης και επαγγελματικού Προσανατολισμού, για τη διάρθρωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και για τις δυνατότητες πρόσβασης σε σχολές και τμήματα της μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ευαισθητοποίησε τους μαθητές σχετικά με την αξία της ορθής επιλογής του επαγγέλματος. Παρείχε συμβουλευτική καθοδήγηση, καθιστώντας τους μαθητές ικανούς να αναζητήσουν, να επεξεργαστούν και να αξιολογήσουν πληροφορίες σχετικά με την επιλογή σπουδών και την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Συζητήθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί των μαθητών.

Επίσης η σύμβουλος πρότεινε τις παρακάτω ιστοσελίδες στους μαθητές:

– Διαδικτυακή Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού:

(Για πραγματοποίηση ειδικού τέστ επαγγελματικού προσανατολισμού)

https://www.eoppep.gr/teens/index.php/tests

– Ενημερωτικός ιστότοπος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Άρτας:  https://blogs.sch.gr/kesypart/

Τέλος ενημέρωσε ότι οι μαθητές και γονείς μπορούν να την επισκεφτούν στο γραφείο της που λειτουργεί στον χώρο των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Άρτας.

Οι υπεύθυνες της δράσης Κολοβού Κλεονίκη, Μάρου Αγγελική και Μπόκου Ελένη ευχαριστούν την κ. Θεοδοσία  Μπακόλα για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές  και πληροφορίες που μας έδωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *