Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο συνέδριο «Η διαχείριση του πολιτισμού ως απόθεμα παιδείας και ανάπτυξης στη σύγχρονη κοινωνία», 3, 4 & 5 Δεκεμβρίου 2021

afisa final68
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με κριτές, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. 130645/2021), με τίτλο: «Η διαχείριση του πολιτισμού ως απόθεμα παιδείας και ανάπτυξης στη σύγχρονη κοινωνία»
Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς».
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά (διαδικτυακά και δια ζώσης) στις 3, 4 & 5 Δεκεμβρίου 2021
Σελίδα του συνεδρίου: http://dide.art.sch.gr/synedrio/index.php
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στο συνέδριο με τις εισηγήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών κ. Σπήλιου Κούνα και κ. Γιώργου Έξαρχου, καθώς και με το μουσικό σύνολο Ελληνικής Μουσικής στο οποίο είναι υπεύθυνοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί κ. Παναγιώτης Κατσικλής, κ. Ηλίας Λένης και κ. Γιώργος Χαρίτος.
Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου:
Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.
DSC 0636

Το τριήμερο 3,4,5 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Δευτερόβαθμιας Εκπαίδευσης Άρτας διοργάνωσε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με κριτές, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τίτλο: «Η διαχείριση του πολιτισμού ως απόθεμα παιδείας και ανάπτυξης στην σύγχρονη κοινωνία».

Στην διοργάνωση συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς».

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο με τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών Σπήλιου Κούνα και Γεωργίου Εξάρχου. Ο Σπήλιος Κούνας ανέπτυξε το θέμα «(ανα) οργανό-νοντας ένα μουσικό έργο <-> οργανώνοντας ένα μάθημα Μουσικών Συνόλων» Ουσιαστικά πρόκειται για μία παρουσίαση και αποτίμηση μιας πειραματικής προσπάθειας που υλοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας και αφορά στην διδασκαλία του μουσικού έργου “Επιτάφιος” του Μίκη Θεοδωράκη. Το εγχείρημα οδήγησε στην πραγματοποίηση συναυλίας με ορχήστρα μαθητών και ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα και στην έκδοση της ηχογράφησης σε ψηφιακό δίσκο (CD) με τις ευχές του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο Γ. Έξαρχος συμμετείχε στο Συνέδριο με τίτλο εισήγησης «Γλῶσσα καί Πολιτισμός». Έγινε αναφορά στην διαχρονία της Ελληνικής Γλώσσας από τον Όμηρο μέχρι σήμερα και στις προοπτικές της στο σύγχρονο σχολείο.

Το Συνέδριο έκλεισε με το μουσικό σύνολο Ελληνικής Μουσικής στο οποίο υπεύθυνοι ήταν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Κατσικλής, Ηλίας Λένης και Γεώργιος Χαρίτος. Οι μαθητές Δεδούση Βιργινια, Βασιλείου Λουίζα, Χάιτας Άγγελος, Ντόκορος Αλέξανδρος, Γεωργίου Χρυσαυγή , Γεωργούση Ίριδα, Κωτσαλάρα Βάγια, Τζουβάρας Δημήτρης, Χήρα Βασιλική, Μπόζιου Αργυρώ, Μπαλαδήμα Χριστίνα, Ντραγκόντι Δωροθέα και Βάσιος Χρήστος ερμήνευσαν τα τραγούδια Tιμονιέρης (Αλ. Ιωαννίδης), Για την Ελλάδα (Σ. Μάλαμας) και Ηλεκτρικός Θησέας (Μαρκόπουλος- Π. Σιδηρόπουλος).

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας, επαληθεύουν με τις δράσεις αυτές ότι το σύγχρονο σχολείο οφείλει να βγαίνει έξω από τα όρια της σχολικής αίθουσας επηρεάζον και επηρεαζόμενο από την τοπική κοινωνία.

Γιώργος Έξαρχος

Δείτε εδώ το βίντεο από τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο συνέδριο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *