Διδακτική επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας – 25-11-2021

Viber 2021 11 25 21 15 24 730

Την Πέμπτη στις 25-11-2021 οι μαθητές της γ΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας, συμμετέχοντας στο μονοήμερο περιβαντολλογικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας με τίτλο: « Ανακαλύπτοντας το δάσος».

Εκεί μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. που μας συνόδευσε στον περίπατό μας μέσα στο δάσος μιλώντας μας για την βλάστηση την οποία συναντούσαμε αλλά και για την αξία των δασών για τον άνθρωπο. Καθ΄ όλη την διαδρομή μας γεμίσαμε με εικόνες από μανιτάρια και αγριολούλουδα. Κάναμε μια μικρή στάση στο εκκλησάκι του αγίου Αλεξάνδρου, προσευχηθήκαμε και θαυμάσαμε τις πανέμορφες εξωτερικές ψηφιδωτές τοιχογραφίες του. Κάποτε αυτός ο χώρος έσφυζε από ζωή και τις φωνές των ορφανών και απόρων παιδιών που φιλοξενούσε μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν η «παιδόπολη» που δημιουργήθηκε το 1946 για να τους προσφέρει τροφή και στέγη. Τώρα πια πολλά από αυτά τα κτήρια είναι μισογκρεμισμένα και μερικά μόνο έχουν συντηρηθεί τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του ΚΠΕ. Τέλος φτάσαμε στην λίμνη «ζηρού» και αφού ακούσαμε από τον υπεύθυνο για το πώς δημιουργήθηκε, απολαύσαμε το φυσικό περιβάλλον, ευαισθητοποιηθήκαμε, απαθανατίσαμε τις όμορφες στιγμές που βιώσαμε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για την θερμή υποδοχή και την ξενάγησή τους.

Η εκπαιδευτική δράση (διάρκειας 3διδακτικών ωρών περίπου) διεξήχθη εξ ολοκλήρου σε εξωτερικούς χώρους, με τήρηση του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τσάιμος Άρης, Κατσούλας Βάιος και Κορλοκώστα Κωνσταντινιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *