Η «Φλόγα» στο Μουσικό Σχολείο Άρτας – 29 Σεπτεμβρίου 2021

Την Τετάρτη 29 του Σεπτέμβρη του 2021, υλοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και πιο συγκεκριμένα με την εκπρόσωπό του κα Βασιλική Ψυχογιού.

Η κα Βασιλική Ψυχογιού αφού παρουσίασε το έργο της «Φλόγας» και των πολλαπλών τρόπων που έχει ο καθένας μας να συμμετέχει σε αυτό το πολύτιμο έργο, μας ενημέρωσε με έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρώπινο τρόπο για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, για τα τεράστια βήματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της αντιμετώπισής του, καθώς και για τον τρόπο στήριξης του καθενός από εμάς σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.  Παρότρυνε επίσης τα παιδιά να μεταφέρουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον το μήνυμα της τεράστιας αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας και του να είναι κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας συνεχίζουν τη μακρά συνεργασία που έχουν εδώ και χρόνια με το σύλλογο «Φλόγα» και πραγματοποιούν δράσεις με σκοπό να ενημερωθούν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου μας και παράλληλα ενισχύουν το σημαντικό έργο της «Φλόγας» με την αγορά σχολικών ειδών που προσφέρει ο σύλλογος. Επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριές μας σχεδιάζουν μια σειρά δράσεων που θα υλοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που διανύουμε μέσα και έξω από το σχολείο μας, με σκοπό τη διάδοση και ενίσχυση του έργου του συλλόγου «Φλόγα».

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί το σύλλογο «Φλόγα» και την κα Βασιλική Ψυχογιού για τη πολύτιμη προσφορά τους.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Ευγενία Τούρκα

Άναψε και εσύ τη φλόγα της αγάπης

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, σχετικά με τον καρκίνο στην παιδική ηλικία. Με αυτή την αφορμή υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου το Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από την υπεύθυνη του Συλλόγου κα Βασιλική Ψυχογιού για το πολύ σημαντικό έργο της «Φλόγας» που από το 1982 που ιδρύθηκε στέκεται δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, στηρίζει τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων μέσα από οργανωμένες δράσεις και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Τα μέλη της Φλόγας αγωνίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών με καρκίνο και την άρση των προκαταλήψεων που περιβάλλουν τη νόσο.

Ευχαριστούμε τη «Φλόγα» που με την παρουσία της στο σχολείο μας σήμερα ανέδειξε τις αξίες της αγάπης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και ζέστανε την καρδιά μας. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους!

Εδώ μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για την επίσκεψη της «Φλόγας» στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Αφήστε μια απάντηση