Διαδικτυακή διημερίδα για την παρουσίαση των δράσεων των Γυμνασίων και Λυκείων, με τίτλο: «200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Τιμούμε, Ερευνούμε, Δημιουργούμε», στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου «1821-2021: Μνήμη, διάρκεια, βιώσιμο μέλλον»,(28-29/6/2021)

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων των Γυμνασίων και Λυκείων της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου, που εκπονήθηκαν με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τίτλο: «200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Τιμούμε, Ερευνούμε, Δημιουργούμε», που διοργανώνεται  στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου με  θέμα:

«1821 – 2021: Μνήμη, διάρκεια, βιώσιμο μέλλον».

H  εκδήλωση πραγματοποιείται  τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στις 18.00 – 21.30.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει με δύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Τιμούμε, Ερευνούμε, Δημιουργούμε

B’ Γυμνασίου, Μουσικού Σχολείου Άρτας

Συντονιστές: Τσάιμος Άρης υποδιευθυντής Μουσικού Σχολείου Άρτας κλάδου ΠΕ86,

Κατσούλας Βάιος κλάδου ΠΕ02

Γιαννούτσος Παναγιώτης κλάδου ΠΕ79.01

Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Άρτας στις επετειακές εκδηλώσεις του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Ηπείρου για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

 

Στις 29 Ιουνίου 2021 το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε με δύο δράσεις στη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης επετειακών εκπαιδευτικών δράσεων Γυμνασίων- Λυκείων της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου  για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 με τίτλο : « 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Τιμούμε, δημιουργούμε, ερευνούμε» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου με θέμα: «1821-2021: μνήμη, διάρκεια, βιώσιμο μέλλον».

Η δεύτερη δράση που παρουσίασε το σχολείο μας ήταν το  «παιχνίδι ιστορίας», ένα ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι με θέμα τα σημαντικότερα στρατιωτικά και όχι μόνο γεγονότα της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Το παιχνίδι δημιούργησαν οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου εμπλέκοντας  τα γνωστικά αντικείμενα της πληροφορικής, της ιστορίας και της μουσικής. Οι εκπαιδευτικοί που συνεργάστηκαν και συντόνισαν  τους μαθητές είναι ο υποδιευθυντής του σχολείου, Τσάιμος Άρης, κλάδου ΠΕ86, ο Κατσούλας Βάιος, κλάδου ΠΕ02 και ο  Γιαννούτσος Παναγιώτης, κλάδου ΠΕ79.01.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της παρουσίασης:

Παρουσίαση ιστορικού οδοιπορικού «Η συμβολή του Κομποτίου Άρτας στον αγώνα της απελευθέρωσης» σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Ηπείρου

Στο πλαίσιο της διήμερης διαδικτυακής εκδήλωσης παρουσίασης των επετειακών εκπαιδευτικών δράσεων Γυμνασίων και Λυκείων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821,  που διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), με θέμα «200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία – Τιμούμε, ερευνούμε, δημιουργούμε», παρουσιάστηκε το ιστορικό οδοιπορικό που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Άρτας με τίτλο «Η συμβολή του Κομποτίου Άρτας στον αγώνα της απελευθέρωσης».

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Κωνσταντινιά Κορλοκώστα και Θεοδοσία Χαβέλα αναφέρθηκαν στις αιτίες που οδήγησαν στην υλοποίηση της δράσης, που εστιάζουν στην κοινή καταγωγή των εμπλεκόμενων μαθητών με εκείνη του ιδρυτή και αρχηγού της Φιλικής Εταιρίας Νικόλαου Σκουφά και το γεγονός της χάραξης στην περιοχή του Κομποτίου των ορίων του πρώτου ελεύθερου Ελληνικού κράτους,  η γραμμή Αμβρακικού – Παγασητικού, με την συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως το 1832. Παρουσιάστηκε η στοχοθεσία και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και προβλήθηκε ένα απόσπασμα του βίντεο που δημιουργήθηκε.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της παρουσίασης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *