Απονομή διπλωμάτων στους μαθητές της α’ γυμνασίου που συμμετείχαν στο 10ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Την Τρίτη 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας εκδήλωση για την απονομή των διπλωμάτων στους μαθητές της α’ γυμνασίου που συμμετείχαν στο 10ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας με το παιχνίδι Arkanoid 1821. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε εξ αποστάσεως στα Γιάννενα στις 16 Απριλίου.

Στην εκδήλωση ο κάθε μαθητής παρουσίασε τη δική του εκδοχή του παιχνιδιού. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το παιχνίδι στην τελική του μορφή με την ενσωμάτωση σε αυτό του ηχογραφημένου τραγουδιού που έπαιξαν και τραγούδησαν οι μαθητές.

 Τέλος, έγινε η απονομή των διπλωμάτων στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που συντόνισαν τη δημιουργία του παιχνιδιού.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο φεστιβάλ με το παιχνίδι Arkanoid 1821 και μολονότι δεν προβλεπόταν κάποιο έπαθλο, απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια για το δημιούργημά  τους. Το Arkanoid 1821 βασίστηκε στο ρετρό παιχνίδι Arkanoid, έγινε στο πρόγραμμα “scratch” και δημιουργήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής. Στο παιχνίδι συνδυάστηκαν η πληροφορική, η ιστορία και η μουσική και δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να συνεργαστούν και να χαρούν με το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Αφήστε μια απάντηση