Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Άρτας στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θέλησε να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και για τον σκοπό αυτό η Α΄ τάξη Γυμνασίου σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα επετειακό παιχνίδι στα πλαίσια του μαθήματος πληροφορικής και να συμμετάσχει στο  10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το παιχνίδι μας είναι βασισμένο στο ρετρό παιχνίδι Arkanoid και γι αυτό το ονομάσαμε Arkanoid1821. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι το οποίο να ψυχαγωγεί αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζει και την ιστορική γνώση για τις μάχες της επανάστασης. Για τον λόγο αυτό ψάξαμε ιστορικά στοιχεία για τις μεγάλες μάχες που έγιναν κατά την Ελληνική Επανάσταση,  προγραμματίσαμε το παιχνίδι με βάση αυτές τις μάχες και θελήσαμε να «ντύσουμε» το παιχνίδι μουσικά δημιουργώντας την δική μας μουσική.

Οι εκπαιδευτικοί που  συνεργάστηκαν γι’ αυτήν την δημιουργία, ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Άρτας Τσάιμος Άρης κλάδου ΠΕ86,  ο Κατσούλας Βάιος κλάδου ΠΕ02 και ο Γιαννούτσος Παναγιώτης κλάδου ΠΕ79.01 θέλουν να ευχαριστήσουν τους μαθητές για τον ζήλο και την αγάπη που έδειξαν, καθώς και τις πρωτότυπες ιδέες που είχαν κατά την διάρκεια υλοποίησης του παιχνιδιού.

Παίξτε το παιχνίδι μας κάνοντας κλικ εδώ:

https://scratch.mit.edu/projects/510565407/fullscreen/

Την Παρασκευή στις 16 Απριλίου 2021, οι μαθητές μας παρουσίασαν το παιχνίδι Arkanoid1821 στο 10ο  ψηφιακό φεστιβάλ που διοργανώθηκε στα Γιάννενα. Η παρουσίαση των δημιουργιών όλων των σχολείων έγινε εξ αποστάσεως. Αν και ο διαγωνισμός δεν προέβλεπε νικητή, το σχολείο μας απέσπασε πολύ θετικά σχόλια. Οι μαθητές του σχολείου μας, άλλωστε, έχουν αποδείξει και σε άλλους διαγωνισμούς ότι διαθέτουν φαντασία και πρωτότυπες ιδέες. Έτσι, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και καταφέρνουν να διακριθούν σε κάθε διαγωνισμό.

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο από την παρουσίαση του παιχνιδιού στο φεστιβάλ:

Φωτογραφίες από την παρουσίαση:

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *