6η Μαρτίου 2021 – Σχολική Ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική βία και Εκφοβισμό

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της β1 τάξης Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Μουσικών Συνόλων, ασχολήθηκαν με το ευαίσθητο ζήτημα του Σχολικού Εκφοβισμού. Αφού έλαβαν την απαραίτητη ενημέρωση και σχετικό υλικό από τις καθηγήτριές τους  Θεοδοσία Χαβέλα, Ελένη Σταμούλη, Αντιγόνη Νικολαΐδη και τον καθηγητή τους Σπήλιο Κούνα και διδάχθηκαν τη λειτουργία του πολυμεσικού εργαλείου παρουσιάσεων Voicethread, κλήθηκαν να καταγράψουν τις σκέψεις τους.

Με αφορμή τη Σχολική  Ημέρα ενάντια στην  Ενδοσχολική βία και τον Εκφοβισμό, τα κείμενα από τις μαθήτριες  Ευαγγελία Ζήκου, Μάγκυ Κάσιου, Μαρία Κύρκου, Χριστιάννα Κώστα, Κατερίνα Μωραΐτη, Ευαγγελία Ντάκα και το μαθητή Νικόλα Δραγουμάνο, συλλέχθηκαν και δημιουργήθηκε αυτό το video, πλαισιωμένο από τη  μουσική και απαγγελία της μαθήτριας της Β’ τάξης Λυκείου Κατερίνας Ζήση, που συμπαρασύρει τη σκέψη σε προβληματισμό και ευαισθητοποίηση.

Επιμέλεια video: Θεοδοσία Χαβέλα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Β’ Γυμνασίου δημιούργησαν ένα ποίημα εκφράζοντας τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας μαθητής / μια μαθήτρια όταν αισθάνεται απόρριψη, με τίτλο: «Ήθελα».

Αφήστε μια απάντηση