Ρεσιτάλ πιάνου από τον Νίκο Λαβασά στο υπαίθριο θεατράκι του Νοσοκομείου Άρτας – Τρίτη 26-5-2020

Νίκος Λαβασάς

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου τού προσωπικού του Νοσοκομείου της πόλης μας, που τους τελευταίους μήνες εργάζεται για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης κατά του κορωνοϊού, οργάνωσε ρεσιτάλ πιάνου την Τρίτη 26/05/2020 και ώρα 11:30 στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Ο καθηγητής του σχολείου μας κος Νικόλαος Λαβασάς παρουσίασε τα εξής έργα: δύο μπαλάντες του Φρέντερικ Σοπέν τη 2η και την 4η , ένα νυχτερινό του Φρέντερικ Σοπέν και μια μεταγραφή του Βίλχελμ Κέμπφ από το Σισιλιάνο του Μπαχ.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

  1. F.Chopin- Ballade No 2 in F major Op.38
  2. F.Chopin- Ballade No 4 in F minor Op.52
  3. J.S. Bach/ Kempff- Siciliano, BWV 1031
  4. F.Chopin- Nocturne No 2 Op.27

Ευχαριστούμε τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου της πόλης μας που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου Άρτας και τους ευχόμαστε με δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίζουν το έργο τους, ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο παιδείας κο Κωνσταντίνο  Χαρακλιά για τη συνδρομή του στη μεταφορά του πιάνου, ευχαριστούμε τον τηλεοπτικό σταθμό ArtTv και τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής μας για την προβολή  της δράσης.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας κο Νικόλαο Λαβασά για την εξαιρετική παρουσία του.

Νίκος Λαβασάς

Η έκφραση ευγνωμοσύνης από ένα δημόσιο σχολείο στην δημόσια δομή υγείας της πόλης μας, αποτελεί κορυφαία έκφραση πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι ένας από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης και το Μουσικό Σχολείο συνδυάζοντας την εκπαίδευση με την τέχνη στηρίζει και αναδεικνύει το κοινωνικό περιβάλλον της περιοχής μας.

 Για τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας

 Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Βιογραφικό σημείωμα του Νίκου Λαβασά.

Ο Νίκος Λαβασάς έχει λάβει προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη με βαθμό Άριστα.

Το χειμερινό εξάμηνο 2014-15 φοίτησε ως υπότροφος Erasmus στην Hochschule für Musik στο Τρόσινγκεν, Γερμανία, με καθηγητή τον Reinhard Becker.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια πιάνου με διεθνείς καλλιτέχνες όπως JurgisKarnavicius, Eduard Zilberkant, Robert Satterlee, Claudio Curro Dossi, Dmitry Rachmanov κ.α. και σεμινάρια συνοδείας Lied με τον βαρύτονο Andreas Reibenspies.

Από το 2015 είναι υπό την καθοδήγηση της διεθνούς καλλιτέχνιδας Hideyo Harada με την οποία διατηρεί σταθερή καλλιτεχνική σχέση.

Επίσης, μέσω των καλοκαιρινών σεμιναρίων «Internationale Musiktage Brache» στην Ελλάδα και στην Γερμανία έχει την ευκαιρία να συνεργάζεται με αξιόλογους καλλιτέχνες (Δημήτρης Χανδράκης, Χαρά Σειρά, Mario de Secondi κ.α.) εμβαθύνοντας στο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου.

Την περίοδο 2016-19 εργάστηκε ως συνοδός πιάνου στην Χορωδία Κέρκυρας.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες πιάνου και έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα στην Ιταλία και στην Γερμανία.

Από τον Οκτώβριο του 2019 εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art Tv για το ρεσιτάλ του Νίκου Λαβασά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *