Διήμερο φεστιβάλ για τα 10 χρόνια Μουσικό Σχολείο Άρτας

   Με δύο ξεχωριστές βραδιές, πλημμυρισμένες μουσική, λόγο και εικόνα ,στις 25 και 26 Ιουνίου, έκλεισε η φετινή σχολική χρονιά για το Μουσικό Σχολείο Άρτας και μαζί γιορτάστηκαν τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

            Μαθητές και εκπαιδευτικοί μας ξενάγησαν στους μουσικούς χάρτες σύγχρονων, κλασικών και παραδοσιακών ηχοχρωμάτων, αναδεικνύοντας το θεσμό των Μουσικών Σχολείων ως μία από τις ομορφότερες εκφάνσεις πολιτισμού της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

            Τα κείμενα που διαβάστηκαν, τα στατιστικά και τα βίντεο που προβλήθηκαν, η έκθεση αφίσας με τις δράσεις της δεκαετίας ανέδειξαν το Μουσικό Σχολείο Άρτας ως πρωτοποριακό και υποδειγματικό, σε επίπεδο προγράμματος σπουδών και εκπαιδευτικών πρακτικών, ως το ολοκληρωμένο σχολείο, στο οποίο συναιρούνται τα γράμματα με τη μουσική, την κινητήρια δύναμη μορφωτικών, διδακτικών,  και παιδαγωγικών αξιών.

             Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κος Ιωάννης Γεωργογιάννης που μίλησε για τον πολλαπλό ρόλο του Μουσικού Σχολείου Άρτας και την έντονη παρουσία του στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής ενώ παράλληλα έθεσε και την επιτακτική  ανάγκη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κτηρίου που θα καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου.

            Ο δήμαρχος Αρταίων κος Χρήστος Τσιρογιάννης στο χαιρετισμό του εξήρε το έργο του σχολείου και παράλληλα δεσμεύτηκε ότι σε αυτή τη θητεία θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση κτηρίου  στο κέντρο της πόλης, δίπλα στα δικαστήρια.

            Ο πρώτος διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κος Αποστόλης  Κόκκινος, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για να ιδρυθεί το σχολείο και στον αγώνα που έκανε για να ξεκινήσει η λειτουργία του το 2009 με τους πρώτους 11 μαθητές.

            Επίσης ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, κος Γιώργος Κοκκώνης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σχολείου και τη συνεργασία του με τον διευθυντή του σχολείου ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη σωστή λειτουργία του και παράλληλα ευχήθηκε να συνεχίσει το σχολείο την επιτυχή πορεία του.

            Ευχαριστούμε πολύ το πλήθος των συμπολιτών μας που το διήμερο αυτό πλημμύρισε το μοναδικό χώρο της Παρηγορήτισσας και παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων, το Επιμελητήριο Άρτας, τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας για τη στήριξη της εκδήλωσης, τον ΑRT TV για την τηλεοπτική κάλυψη και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

            Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας, τους απόφοιτους  και τους εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και δεσμευόμαστε ως σχολική κοινότητα ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα πλούσιο σε βιώματα σχολικό περιβάλλον, σφαιρική παιδεία, ενσυναίσθηση μέσα από την επαφή με τη μουσική, ισχυρή προσωπικότητα μέσω της υποστηρικτικής συναισθηματικής ωρίμανσης, κοινωνικότητα και συνεργατικότητα.

 

 

 Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Δείτε εδώ τα βίντεο από τις συναυλίες του διήμερου φεστιβάλ “10 χρόνια Μουσικό Σχολείο Άρτας”:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *