Ω γλυκύ μου έαρ – Δράση σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2018, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, υπό τον τίτλο: «Ω! γλυκύ μου έαρ!», με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και Θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής. Η εκδήλωση αφιερώθηκε στον προσφάτως εκλιπόντα Ιεροψάλτη Ηλία Καλαϊτζή.

Παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και ευσεβείς Χριστιανοί.

Συμμετείχε Οργανικό Σύνολο μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Γιαννούτσου. Επίσης, συμμετείχε η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας υπό την χοραρχία των κ. Κωνσταντίνου Ράπτη και Δημητρίου Βασιλάκη, καθώς και χορός σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Τσίτσικα.

Τους Ύμνους σχολίασε Θεολογικά ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Δημήτριος Νικολάου, Εφημέριος του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Άρτης.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων για την Τράπεζα Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «ΚΑΤΑΦΥΓΗ».

Η εκδήλωση είχε την στήριξη του Δήμου Αρταίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως και ευχήθηκε για τις Μεγάλες Ημέρες του Πάσχα και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Άρτης

Δείτε εδώ όλο το βίντεο της συναυλίας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *