ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α’ ΚΑΙ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΟΥ ΑΡΤΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ – ΠΗΛΙΟ

Από την Παρασκευή  22 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή  24 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήσαμε με μια ομάδα 34 μαθητών της Α και Β Λυκείου εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης».

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής επισκεφθήκαμε το  Αρχαιολογικό Μουσείο  του Βόλου το οποίο φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα από τη νεολιθική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Στην έκθεσή του, που αναπτύσσεται σε οκτώ αίθουσες (1-8) στο ισόγειο του παλιού και νέου κτηρίου, θαυμάσαμε ευρήματα από τις αρχαιολογικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Νομό Μαγνησίας από τις αρχές του 20ου αιώνα έως τις μέρες μας. Ενημερωτικά κείμενα, σχέδια και φωτογραφίες μας βοήθησαν να αποκτήσουμε εμπεριστατωμένη άποψη για το είδος και τη χρήση των αρχαιολογικών ευρημάτων κατά την αρχαιότητα αλλά και για τους αρχαιολογικούς χώρους από τους οποίους προέρχονται αυτά.

Είχαμε επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου  που είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο και πληρέστερο ιδιωτικό εντομολογικό μουσείο των Βαλκανίων και είναι γνωστό στον επιστημονικό κόσμο της Ελλάδας και του εξωτερικού που ασχολείται με το αντικείμενο. Θαυμάσαμε την τεράστια ποικιλία εντόμων από όλο τον κόσμο (Έυρώπη, Ασία, Αμερική, Ωκεανία) που φιλοξενούνται στο μουσείο. Ο υπεύθυνος μας έδωσε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον κόσμο των εντόμων, τον τρόπο συλλογής και διατήρησής τους.

Ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιΐας, το οποίο  στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα, στον Βόλο και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Βόλου και να συμβάλει στη διάσωση και την προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς της. Παρακολουθήσαμε την καθημερινή ζωή στο εργοστάσιο, καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής διαφορετικών τύπων τούβλων και κεραμιδιών και παράλληλα θαυμάσαμε την έκθεση κοστουμιών Ιαπωνικής Όπερας που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο χώρο του Μουσείου.

Επίσης, απολαύσαμε τη μουσική εκδήλωση <Αγάπη είναι…..>, με τραγούδια με θέμα την αγάπη, των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου.

Τέλος, αν και δεν μπορέσαμε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και σύμφωνα με τις οδηγίες της Τροχαίας Μαγνησίας να πραγματοποιήσουμε την προγραμματισμένη ανάβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, το οποίο εξάλλου παρέμεινε κλειστό λόγω χιονοθύελλας, επισκεφθήκαμε τα Μετέωρα και απολαύσαμε το χιονισμένο τοπίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *