Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στα “Ελευθέρια 2018”

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις  του Δήμου Αρταίων για την απελευθέρωση της πόλης με τίτλο «Ελευθέρια 2018», με μια συναυλία δίπλα στο ιστορικό Γεφύρι, την Κυριακή 24 του Ιούνη, στις 9.30 το βράδυ, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης. Στη συναυλία αυτή με τίτλο:

«…θλιμμένα τα τραγούδια μας και γελαστοί ανθρώποι…»

θα ακουστεί μια σειρά από τραγούδια, εμπνευσμένα από τη θάλασσα του Αιγαίου. Μια θάλασσα – γέφυρα που ένωνε πάντα τον Ελληνικό πολιτισμό με τους πολιτισμούς της Ανατολής, μια θάλασσα απολύτως συνδεδεμένη με τη ιστορία του λαού μας, που μας ταξίδεψε, μας ενέπνευσε, μας πρόσφερε χαμόγελο αλλά και πολλές φορές μας λύπησε γιατί έπαιρνε μακριά τους αγαπημένους μας, μια θάλασσα που αγαπήσαμε και που προσδίδει τον εξαιρετικά ιδιαίτερο χαρακτήρα της χώρας μας, μια θάλασσα που μας γέμισε μουσικές και λόγο σπάνιας αξίας, μια θάλασσα που μας πρόσφερε αμέτρητα «θλιμμένα» τραγούδια που όμως τραγουδούμε «γελαστοί».

Στη συναυλία αυτή συμμετέχει το Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Μουσικού Λυκείου Άρτας. Στο σύνολο αυτό θα έχουμε τη χαρά να βρίσκονται και πάλι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Είναι μια συναυλία αφιερωμένη σε αυτούς, για να κλείσουν τον υπέροχο κύκλο που άνοιξαν πριν από έξι χρόνια όταν ξεκίνησαν να φοιτούν στο αγαπημένο τους σχολείο.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να τραγουδήσουμε όλοι μαζί και να τιμήσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης και της έναρξης μιας νέας περιόδου που ξεκίνησε στις 24 του Ιούνη του 1881 για την αγαπημένη μας πόλη, μέσα στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος, εκεί ακριβώς που ήταν το σύνορο, στο ιστορικό Γεφύρι. Επίσης να ευχηθούμε στους μαθητές που ξεκινούν ένα νέο κύκλο στη ζωή τους, καλή συνέχεια με δημιουργικότητα, φαντασία, όνειρα και πολλή δουλειά.

Εκ μέρους του Συνόλου Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *