Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στις δράσεις του Δήμου Αρταίων για την παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ στις 3 του Δεκέμβρη, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στη σειρά δράσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων την Τετάρτη στις 6 του Δεκέμβρη, με σύνθημα: « Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά και όλοι διαφορετικοί ».

Η συμμετοχή του σχολείου στη συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την προτροπή του Υπουργείου Παιδείας για ενεργό συμμετοχή των σχολικών κοινοτήτων σε δράσεις των φορέων της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα που αφορούν την αναπηρία. Μαθητές Λυκείου του Μουσικού Σχολείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν μια σειρά τραγουδιών σύγχρονων Ελλήνων τραγουδοποιών,  προσπαθώντας μέσω της μουσικής να περάσουν το δικό τους μήνυμα για την άρση του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία και να δώσουν μεγαλύτερη ένταση στο κοινό μήνυμα για τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών διαβίωσής τους. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του μουσικού συνόλου, δημιούργησαν ένα πλαίσιο προβληματισμού, μέσα στο οποίο όλοι οι μαθητές συνειδητοποίησαν τους περιορισμούς που θέτει το κοινωνικό περιβάλλον στους αναπήρους, δυσχεραίνοντας την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί  όλους, όσοι υπηρετούν στις δομές που συμμετείχαν, για την πρόσκληση  στη συγκεκριμένη δράση και τους μαθητές του Λυκείου για την εξαιρετική συνεργασία και την κοινωνική τους ευαισθησία, που με τη συμβολή τους βοήθησαν να ακουστούν τα μηνύματα της μέρας πιο δυνατά.

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Μιχάλης Ντέμσιας

Αφήστε μια απάντηση