Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Μέσα σε μια χαρούμενη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην αίθουσα Διώνη, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παρουσίασαν το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, διασκευασμένο, με ένα χαρούμενο και αισιόδοξο φινάλε. Με την εκφραστικότητα και τη ζωντάνια της ηλικίας τους μετέφεραν στη σκηνή μια συγκινητική ιστορία που δυστυχώς παραμένει επίκαιρη. Φρόντισαν όμως, με το αισιόδοξο φινάλε, να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, τόσο πολύτιμο στην εποχή μας.

Η χορωδία πλαισίωσε το θεατρικό έργο με παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και συνέβαλε στη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.

Η κ. Κυριακίδη Γιώτα και η κ. Κουτσοθανάση Ζωή, εκπαιδευτικοί ΤΕ16 του σχολείου μας είχαν την ευθύνη της θεατρικής παράστασης, η κ. Αρβάλη Χρυσάνθη, εκπαιδευτικός ΤΕ16, και  κ.Πετρινιώτη Κων/να, εκπαιδευτικός ΠΕ16, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της χορωδίας , ο κ. Βαλαβάνης Φοίβος, εκπαιδευτικός ΤΕ16, ο κ. Λένης Ηλίας και ο κ.Σκαμνέλος Χαράλαμπος, εκπαιδευτικοί ΠΕ16.02, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της ορχήστρας, η κ.Πρέντζα Άννα εκπαιδευτικός ΠΕ02 και η  κ. Nathalie   Poupard, εκπαιδευτικός ΠΕ05 του σχολείου μας επιμελήθηκαν τα κουστούμια και το σκηνικό. Ο κ. Ντέμσιας Μιχάλης, εκπαιδευτικός ΠΕ16, επιμελήθηκε τον ήχο στην παράσταση.  Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές που μέσα από την πολύ όμορφη προσπάθειά τους ανέδειξαν το πνεύμα των Χριστουγέννων, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά αγάπης και φροντίδας προς όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση