3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας για την φετινή 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού : «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Με άξονα τα παραπάνω, το Μουσικό Σχολείο Άρτας  διοργάνωσε μια ημέρα γεμάτη δράσεις και δραστηριότητες , όπου οι μαθητές μπόρεσαν να συμμετάσχουν ,να διαγωνιστούν, να διασκεδάσουν και να μάθουν.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  • Ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πόλη της Άρτας, τερματισμό στο Μουσικό Σχολείο στη Φιλοθέη και επιστροφή στην πόλη της Άρτας. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν 80 μαθητές, 5 καθηγητές του σχολείου, ο κ. Περικλής Ζώτος, πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, ο κ. Κων/νος Παληοσπύρος και ο κ.Γιώργος Μπελεβέντης , μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας .
  • Παρουσίαση animation,από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα Μαρίνα Καλαβρουζιώτου, με θέμα τη  μοναδικότητα του ατόμου. Μία μικρού μήκους ταινία που έχει παρουσιαστεί σε 50 φεστιβάλ και έχει κερδίσει 15 βραβεία συμπεριλαμβανομένου του βραβείου «Best Animation» στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Los Angeles και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Rhode Island.
  • Εισήγηση, βασισμένη σε κείμενο του κου Σωτήρη Παρασκευά,  εκπαιδευτικού  Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας ,με θέμα :” Η παρακμάζουσα αξία του Ολυμπισμού”
  • Δημιουργία αφισών από τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου με θέμα :” Η χαρά της άθλησης και της συμμετοχής.” Ακολούθησε έκθεση των έργων στους διαδρόμους του σχολείου.
  • Σκυταλοδρομίες μεταξύ μαθητών της Β΄ Γυμνασίου. Τσουβαλοδρομίες,  αγώνες σε ζευγάρια με κλειστά μάτια και αγώνες με δεμένα πόδια, σκόρπισαν γέλια και χαρά.
  • Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας και μαθητών του Γυμνασίου Φιλοθέης. Σε πνεύμα συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας  πραγματοποιήθηκε το «ντέρμπι»!
  • Αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ μαθητών του Λυκείου και καθηγητών του σχολείου μας. Ο σύλλογος καθηγητών συμμετείχε και φέτος σε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας.
  • Αγώνες πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου μεταξύ όλων των μαθητών, αγοριών και κοριτσιών.

Χωρίς το άγχος της νίκης ή της πρωτιάς τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστήθηκαν την ημέρα και συμμετείχαν ενεργά.

Ευχαριστούμε τον κ. Περικλή Ζώτο, πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, τον κ. Κων/νο Παληοσπύρο και τον  κ.Γιώργο Μπελεβέντης μέλη, τη Δ/νση Τροχαίας Άρτας για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας, τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Χρήστο Παππά που οργάνωσε την ποδηλατοδρομία, τον υποδιευθυντή του σχολείου κ.Άρη Τσάιμο και τους εκπαιδευτικούς κ.Παρασκευή Παναγιώτου, κ. Σπυριδούλα Κόκλα και κ.Παναγιώτη Γιαννούτσο που συνόδευσαν τους μαθητές στην ποδηλατοδρομία, τους  εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του Μουσικού Σχολείου Άρτας κ. Μαρίνα Καλαβρουζιώτου και κ. Σωτήρη Παρασκευά  που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης και όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τις δράσεις της ημέρας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Μουσικού σχολείου Άρτας και  τους μαθητές του Γυμνασίου Φιλοθέης  για τη συμμετοχή, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και τη ζωντάνια τους.

                                                                                  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                                  ΑΝΘΟΥΛΑ ΖΙΩΡΗ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *