«Εόρτια Μουσικών Σχολείων 2016»

Στις 23 και 24 Ιουνίου 2016 στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διήμερη γιορτή μουσικής με τη συμμετοχή  των μουσικών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του θεσμού «Εόρτια Μουσικών Σχολείων» που θέσπισε η  Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

500 μαθητές, 40 καθηγητές  συνοδοί και υπεύθυνοι μουσικών συνόλων και 13 διαφορετικά μουσικά σύνολα των μουσικών σχολείων της Άρτας, του Αγρινίου, των Ιωαννίνων, της Λευκάδας, της Πάτρας και της Πρέβεζας συναντήθηκαν, επικοινώνησαν και ερμήνευσαν στη σκηνή με ζωντάνια, ταλέντο, ευαισθησία και επαγγελματισμό μουσικές και τραγούδια  του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Εξέφρασαν μέσα από τη μουσική την άποψή τους για την τέχνη και τον πολιτισμό, αλλά και για το ρόλο του δημόσιου σχολείου και την επικοινωνία του με την τοπική κοινωνία.  Κλασική μουσική,  μουσική του κινηματογράφου,  σύγχρονα ελληνικά και ευρωπαϊκά τραγούδια,  λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική,  παραδοσιακοί ρυθμοί και τραγούδια πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα και μας χάρισαν δύο μοναδικές βραδιές στον φιλόξενο και επιβλητικό χώρο της Παρηγορήτισσας.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σύμπραξη των μαθητών των μουσικών σχολείων της Άρτας και της Πρέβεζας σε δύο μουσικά σύνολα, το σύνολο μουσικών της Μεσογείου και το σύνολο ευρωπαϊκής ορχήστρας και χορωδίας, η επιτυχημένη συνεργασία τους και η άψογη ερμηνεία τεσσάρων τραγουδιών, τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Νίκος Λιόντος, , ο εκπρόσωπος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας κ. Άγγελος Βλάχος, η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Αγγελική Φωτεινού ,ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Άρτας κ. Ιωάννης Γεωργογιάννης , η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και Υπεύθυνη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης του Μουσικού Σχολείου Άρτας κ. Ελένη Ρούμκου ,η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   Ηπείρου  κ. Έλενα Ανδρέου. Στους σύντομους χαιρετισμούς τους αναφέρθηκαν στους στόχους του θεσμού των εορτίων και στο παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό έργο των μουσικών σχολείων. Τόνισαν την προσφορά των  δημόσιων αυτών σχολείων στον πολιτισμό αλλά και την εκπαιδευτική ευκαιρία  που παρέχουν σε όσους μαθητές επιθυμούν να συνδυάσουν τη γενική με τη μουσική παιδεία και να εκφράσουν δημιουργικές πλευρές της προσωπικότητας τους. Επίσης τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Άρτας κ. Μανόλης Φραγγίδης.

IMG_5030 IMG_5021 IMG_5022IMG_5039IMG_5046

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές  για  την εξαιρετική παρουσία τους  και το ταλέντο τους. Σε περίοδο διακοπών και με δύσκολες καιρικές συνθήκες αφιέρωσαν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους και με χαρά και θετική διάθεση πρόσφεραν ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, μοναδικό για την πόλη μας και ιδιαίτερα αισιόδοξο για το μέλλον.

IMG_5068 (1) IMG_5103 IMG_5139

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς συνοδούς των Μουσικών Σχολείων που συμμετείχαν και τους εκπαιδευτικούς υπεύθυνους των μουσικών συνόλων.

IMG_5241 IMG_5259 IMG_5283IMG_5377

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Άρτας  που είχαν την ευθύνη των μουσικών συνόλων, καθώς και το σύλλογο διδασκόντων για την οργάνωση και τη  στήριξη των εκδηλώσεων.

IMG_5567 IMG_5651 IMG_5663 IMG_5601IMG_5673 IMG_5741 IMG_5756 IMG_5673 (1)

Επίσης, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη βοήθεια  και τις πρωτοβουλίες που πήρε και συνέβαλε στην ανάδειξη του φιλόξενου προσώπου της πόλης μας.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων που ανέλαβε τη συνδιοργάνωση και ενέταξε τα «Εόρτια 2016» στις εκδηλώσεις του για την απελευθέρωση της πόλης της Άρτας. Ευχαριστούμε, επίσης, την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, το Επιμελητήριο Άρτας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, την super αγορά κρεάτων Γιολδάσης, την αρτοποιεία Γιολδάσης, την ποτοποιεία Γάτσιος, την Α.Ε. Αφοι Κομπατσιάρη Αμάλθεια. Τέλος, τον ART TV, χορηγό επικοινωνίας και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή των εκδηλώσεων.

Πρώτη ημέρα

Δεύτερη μέρα

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ ΛΑΪΚΗΣ – ΡΕΜΠΕΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ.

Καλό καλοκαίρι!

                                                                                           Η διευθύντρια

                                                                                           Ανθούλα Ζιώρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *