Εκπαιδευτική επίσκεψη του 3ου & 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Μουσικό Σχολείο Άρτας Παρασκευή 8 – 4 – 2016

 

Την Παρασκευή που μας πέρασε στις 8 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της Στ΄ τάξης του 3ου & 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας στο Μουσικό Σχολείο της πόλης, ύστερα από πρωτοβουλία της συναδέλφου κας Ελένης Κασελούρη, εκπαιδευτικού μουσικής των παραπάνω σχολείων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου από μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, ενημερώθηκαν για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου τύπου σχολείου, παρακολούθησαν μαθήματα οργάνων και συνόλων, είδαν βίντεο της περσινής συνεργασίας των σχολείων τους με το Μουσικό Σχολείο στο πρόγραμμα κατά της σχολικής βίας με τίτλο: ‘Γέφυρες χτίζουμε…’ και τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι: ‘Ν΄ αγαπάς’ του Παντελή Θαλασσινού σε στίχους Νίκου Βελιώτη, που είχαν ήδη ετοιμάσει στο μάθημα της μουσικής. Η εκτέλεση του τραγουδιού από τους μικρούς μαθητές αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ευχάριστή έκπληξη, για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου, λόγω της αρτιότητάς της αλλά και της εξαιρετικά πρωτότυπης ενορχήστρωσης και απέσπασε το θερμό τους χειροκρότημα.

Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί τους συναδέλφους κα Βασιλική Σκανδάλη, υπεύθυνη της Στ΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου, κο Χρήστο Μητρογιώργο, Διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, για τον κόπο και την καλή τους διάθεση, και τους υπέροχους μαθητές του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας για την επίσκεψη και την εξαιρετική παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια της δράσης. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την συνάδελφο κα Ελένη Κασελούρη, εκπαιδευτικό του μαθήματος της μουσικής των δύο σχολείων, για την ιδέα, την προετοιμασία των μαθητών και την υλοποίηση της όλης δράσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη δράση αποφάσισαν να αναζητήσουν και στο μέλλον ευκαιρίες συνεργασίας και συζήτησαν κάποιες ιδέες αφού τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικά.

MSA 3o&5o dim1 MSA 3o&5o dim2 MSA 3o&5o dim3 MSA 3o&5o dim4 MSA 3o&5o dim5 MSA 3o&5o dim6 (1) MSA 3o&5o dim7 (1)

Η διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *