Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Στις 18, 19 και 20 Φεβρουαρίου, το Μουσικό Σχολείο Άρτας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του προγράμματος «Ελληνικός Κινηματογράφος».

Στην εκδρομή συμμετείχαν συνολικά 44 μαθητές από την Ά και Β΄ Λυκείου και 3 συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους , ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών, τη δομή και τη λειτουργία της σχολής.

Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στη Πυλαία, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του σχολείου, οι οποίες προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους αλλά και να συνομιλήσουν με μαθητές του σχολείου και με εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ημέρα επισκέφτηκαν το μουσείο Ελληνικού κινηματογράφου και συμμετείχαν σε δράσεις , οι οποίες συνοδεύτηκαν από… πολλά απρόοπτα και αρκετό γέλιο… Οι μαθητές πρωταγωνίστησαν οι ίδιοι, φτιάχνοντας αστεία σενάρια, έπαιξαν ρόλους, μπήκαν στη θέση του σκηνοθέτη και είχαν στη συνέχεια τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματα και να σχολιάσουν όλες τις απίθανες στιγμές που έζησαν.

Το τελευταίο βράδυ της εκδρομής οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την εκπληκτική παράσταση «Από την Σμύρνη στην Κρήτη», στην οποία συμμετείχαν αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες. Η παράσταση χάρισε σε όλους ιδιαίτερες στιγμές συγκίνησης και έντονων συναισθημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *