Επίσκεψη του Ανδρέα Καρακότα στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον Ανδρέα Καρακότα, τον τελευταίο ερμηνευτή των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. Ο ξεχωριστός ερμηνευτής μίλησε για την πρώτη του συνάντηση στο ξεκίνημα της καριέρας του το 1986 με το μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι στη Θεσσαλονίκη. Τότε, ο  συνθέτης τον κάλεσε να συμμετέχει στη σημαντική μουσική παράσταση «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά». Στη συνέχεια, το 1991,  τον επέλεξε για να ερμηνεύσει τον κύκλο τραγουδιών με τίτλο «Τα τραγούδια της αμαρτίας», βασισμένο σε ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα του Γιώργου Χρονά. 

Ο Ανδρέας Καρακότας μοιράστηκε με τους μαθητές μας τις μοναδικές αναμνήσεις του από τις ώρες δημιουργίας των τραγουδιών με το Μάνο Χατζιδάκι. Μίλησε για το ταλέντο, την εξαιρετική μόρφωση, το ήθος, αλλά και τη γενναιοδωρία και την εμπιστοσύνη του μεγάλου δημιουργού στους νέους καλλιτέχνες. Για το δύσκολο και σύνθετο έργο του Μάνου Χατζιδάκι που με τη γοητεία του αγγίζει τις ψυχές μας και φαντάζει απλό και εύκολο και γι’ αυτό λαϊκό και αγαπημένο από όλους. Στο τέλος της συζήτησης με προθυμία ανταποκρίθηκε στην επιθυμία μας και μας χάρισε μια ιδιαίτερη, acapella ερμηνεία του τραγουδιού «Τύψεις» από τον κύκλο τραγουδιών «Τα τραγούδια της αμαρτίας».

IMG_7993 IMG_7992 IMG_8003 IMG_7994 IMG_7995 IMG_7996 IMG_7997

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Καρακότα Ανδρέα, καθηγητή φωνητικής στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και ελπίζουμε να ήταν αυτή η αρχή μιας μουσικής συνεργασίας με το σχολείο μας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *