Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για το πρόγραμμα Erasmus plus – EUROPIA σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια

Μουσικό Σχολείο Άρτας

Φιλοθέη, 14.01.16

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει επιλεγεί και συμμετέχει τα σχολικά έτη 2015 – 2016 και 2016 – 2017, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο  «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια». Στόχος του Προγράμματος είναι η συνεργασία και η δικτύωση των σχολείων στην Ευρώπη , η αλληλεπίδραση μαθητών και καθηγητών σε επίπεδο δεξιοτήτων, η βίωση μιας μαθησιακής εμπειρίας σε μια άλλη χώρα και η παραγωγή υψηλής ποιότητας καινοτόμων εκπαιδευτικών προϊόντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού συνεργάζεται με έξι ευρωπαϊκά σχολεία.

Συγκεκριμένα:

  1. IGS – Rheinzabern – Γερμανία
  2. Nardini Schule – Γερμανία
  3. College Cecile Sorel – Γαλλία
  4. Shire Oak Academy – Αγγλία
  5. Μουσικό Σχολείο Άρτας – Ελλάδα
  6. Sredno obshtoobrazovatelno uchilishte Hristo Botev – Βουλγαρία
  7. S:t Ilianskolan – Σουηδία

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι «Πολιτισμός και Μουσική», με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα, «Εργασία και Σχολείο», με συντονίστρια χώρα τη Γερμανία, «Ζωή και Περιβάλλον», με συντονίστρια χώρα την Αγγλία και «Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη», με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία και  υλοποιούνται  με την κινητικότητα καθηγητών και μαθητών στις 7 συνεργαζόμενες χώρες.

Την εβδομάδα 6 -12 Μαρτίου 2016, 45 μαθητές και καθηγητές από τα έξι ευρωπαϊκά σχολεία θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη μας και το σχολείο μας και θα φιλοξενηθούν από τους μαθητές μας. Για την εβδομάδα αυτή  προετοιμάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών – πολιτιστικών δραστηριοτήτων εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας με  στόχο την επικοινωνία και αλληλεπίδραση των φιλοξενούμενων μαθητών και καθηγητών τόσο με τους μαθητές μας, όσο και γενικότερα με μέλη τις τοπικής κοινωνίας και τη γνωριμία με την πόλη μας και τον τρόπο ζωής σε αυτή.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε και η δική σας συμβολή και βοήθεια στην υποδοχή των φιλοξενουμένων μαθητών και καθηγητών στο χώρο του σχολείου (προετοιμασία σπιτικών εδεσμάτων), στη φιλοξενία των μαθητών και σε άλλες δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας.

Συνάντηση για την ενημέρωση σας σχετικά με τα παραπάνω θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 17.01.16 και ώρα 11 το πρωί στο Μουσικό Σχολείο Άρτας στη Φιλοθέη και η παρουσιά σας θα είναι σημαντική.

 

Η διευθύντρια                                                                                Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Ανθούλα Ζιώρη                                                                                 Κλαίρη Σιακαγιάννη

Αφήστε μια απάντηση