Προπαρασκευαστική Συνάντηση Καθηγητών στη Σουηδία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια»

Την πόλη  Enköpping της Σουηδίας επισκέπτονται από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Σιακαγιάννη Ευρύκλεια, συντονίστρια του προγράμματος και Τσάιμος Άρης, Υποδιευθυντής του σχολείου προκειμένου να συμμετέχουν στην πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών 7 σχολείων της Ευρώπης που θα συνεργαστούν τα σχολικά έτη 2015- 2016 και 2016 – 2017 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Στο Πρόγραμμα με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια» συμμετέχουν σχολεία της Γερμανίας, της Βουλγαρίας, της Σουηδίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας. Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι Πολιτισμός και Μουσική, με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα, Εργασία και Σχολείο, με συντονίστρια χώρα τη Γερμανία, Ζωή και περιβάλλον , με συντονίστρια χώρα την Αγγλία και Ανθρώπινα δικαιώματα – αλληλεγγύη , με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία. Η τελική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2017 στη Βουλγαρία. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις και ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών των 6 χωρών.

Στην πρώτη συνάντηση των καθηγητών στη Σουηδία πραγματοποιούνται workshops σε νέα μέσα στην εκπαίδευση, γίνεται προγραμματισμός των lego – ρομπότ, διαμορφώνεται το τραγούδι, που θα αποτελέσει το σύμβολο του προγράμματος και σχεδιάζονται οι περαιτέρω φάσεις και συναντήσεις του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *