Hivai – μια μουσική παράσταση των φοιτητών του Centre de Formation de Musiciens Intervenants en milieu scolaire του Πανεπιστημίου του Poitiers στη Γαλλία

pre_sentation_Hivai_GR_dioni_p

Hivai είναι μια μουσική παράσταση που ετοίμασαν οι φοιτητές του Centre de Formation de Musiciens Intervenants en milieu scolaire του Πανεπιστημίου του Poitiers στη Γαλλία.

Το ταξίδι του CFMI στην Ελλάδα χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο του Poitiers και το πρόγραμμα Erasmus, στο πλαίσιο ακαδημαϊκών ανταλλαγών με το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Στην παράσταση συμπράττουν 14 μουσικοί, με πολύ διαφορετικές καταγωγές, από τις Αντίλλες ως την Ελλάδα, από την Κολομβία ως τη Σενεγάλη, και φυσικά από διάφορες περιοχές της Γαλλίας. Με μουσικά όργανα και με τις φωνές τους παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία ήχων και μουσικών εκφράσεων, που ξεκινούν από παραδοσιακές μουσικές και φτάνουν μέχρι πιο σύγχρονες συνθέσεις.

« Hivai» είναι μια λέξη που δεν υπάρχει. Επινοήθηκε από τον Γιώργο Απέργη για τον ήχο της.

Η ελληνογαλλική παιδεία του σύγχρονου αυτού συνθέτη σηματοδοτεί τρόπον τινά και την παράσταση. Οι μουσικοί του CFMI θέλησαν να τιμήσουν μια πτυχή του ελληνικού μουσικού πολιτισμού, ανακαλύπτοντάς τον και κάνοντάς τον δικό τους.

Με ελευθερία και φαντασία, προτείνουν κομμάτια των: Μάνου ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, Ιάννη ΞΕΝΑΚΗ, Μανώλη ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ, Maurice RAVEL, Μίκη ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και Γιώργου ΑΠΕΡΓΗ, καθώς και μουσικές στιγμές από ποικίλες παραδόσεις του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *