Αγιασμός σχολικού έτους 2014-15 – Πέμπτη 11-09-2014

Την Πέμπτη στις 11 του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, στο νέο κτήριο που θα στεγάζεται από φέτος στη Φιλοθέη Άρτας. Τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων κος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αρταίων κος Χάρης Παπάζογλου και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Άρτας κος Κων/νος Δημητρίου, οι οποίοι απηύθυναν ένα μικρό χαιρετισμό και ευχήθηκαν για μια όμορφη και δημιουργική χρονιά.

IMG_0891

IMG_0863IMG_0899

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κα Ανθούλα Ζιώρη, απευθυνόμενη σε όλη τη σχολική κοινότητα, έθεσε τους γενικούς εκπαιδευτικούς στόχους του σχολείου για την νέα χρονιά σημειώνοντας:

IMG_0903

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας! Σήμερα, σε ένα νέο χώρο για το σχολείο μας, αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο.

Πρωταγωνιστές εσείς, οι μαθητές μας που επιλέξατε το σχολείο μας, ένα σχολείο που, ενισχύει τη χαρά της δημιουργικότητας μέσα από τη συμμετοχή σας στα μουσικά σύνολα, ένα σχολείο στο οποίο Μουσική και Γενική Παιδεία συνυπάρχουν αρμονικά, ένα σχολείο που θα σας δώσει τη δυνατότητα να αναδείξετε τις δημιουργικές σας έξεις. Συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στον αγώνα σας θα είμαστε εμείς, οι δάσκαλοί σας, που θα σταθούμε δίπλα σας, θα σας εμπνεύσουμε και θα σας εμψυχώσουμε. Βοηθός στο έργο μας στέκεται η οικογένειά σας που είναι οι στυλοβάτες σας. Το σχολείο μας και φέτος ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών καθώς επιδιώκει:

α) Συνεχώς βελτιούμενη γενική εκπαίδευση

β) Βελτίωση του επιπέδου της μουσικής εκπαίδευσης με την πλήρη αξιοποίηση των μόνιμων καθηγητών μουσικής του σχολείου μας και τη διεκδίκηση για την κάλυψη των κενών με την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

γ) Περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου των ξένων γλωσσών της Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής που διδάσκονται αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας με στόχο και τα κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Ήδη μαθητές του Λυκείου είχαν επιτυχία στον τομέα αυτό τη χρονιά που μας πέρασε.

δ) Επισκέψεις σε ερευνητικά κέντρα, αρχαιολογικούς χώρους, στη Βουλή των Ελλήνων, στο Μέγαρο Μουσικής και στη Λυρική Σκηνή.

ε) Επισκέψεις συνθετών, συγγραφέων, ποιητών και ανθρώπων της τέχνης με παράλληλη οργάνωση συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων.

στ) Συμμετοχή στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας.

ζ) Συνέχιση του προγράμματος διαγενεακής αλληλεγγύης.

Οφείλω ένα θερμό ευχαριστώ στους γονείς και στους μαθητές μας καθώς και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που κατέβαλαν αυτές τις μέρες για την τακτοποίηση του νέου χώρου που θα μας φιλοξενεί από φέτος.

Καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας!»

 IMG_0883IMG_0865

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *