Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στα Εόρτια των Μουσικών Σχολείων στα Ιωάννινα

Στις 27 Ιουνίου του 2014 το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα στο υπαίθριο θέατρο «Σκάλα» δίπλα στη λίμνη. Η συναυλία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης: «Εόρτια των Μουσικών Σχολείων» και αποτέλεσε μέρος παρόμοιων δράσεων που υλοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα τρία μουσικά σχολεία της Περιφέρειας Ηπείρου, το Μουσικό Σχολείο της Άρτας, της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων που ήταν και το σχολείο υποδοχής.

Το κάθε σχολείο παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα περίπου μισής ώρας. Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε με δύο σύνολα, ένα Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Χρήστο Σιάννα και ένα Μεσογειακής Μουσικής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Σπήλιο Κούνα και τον κ. Παναγιώτη Γιαννούτσο. Τα δύο σύνολα παρουσίασαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών και ποιητών του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα.

Η συναυλία αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για την έναρξη ενός γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των Μουσικών Σχολείων της Περιφέρειας, και έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας που θα προωθήσει την ανάπτυξη του ρόλου των συγκεκριμένων σχολείων στις τοπικές κοινωνίες σε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Οι μαθητές των τριών Μουσικών Σχολείων συνομίλησαν μεταξύ τους μέσω της μουσικής και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κλίμα γιορτής. Μετέδωσαν στο κοινό τον ενθουσιασμό τους και εξέφρασαν την αγάπη τους για τα Μουσικά Σχολεία μέσω των πολλών και διαφορετικών μουσικών ειδών που παρουσίασαν με εξαιρετική ποιότητα και αισθητική.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος στο χαιρετισμό που απηύθυνε δήλωσε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση και το ενδιαφέρον του για τα Μουσικά Σχολεία.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ευχαριστεί τη διεύθυνση, το σύλλογο διδασκόντων και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων για τη φιλοξενία και την οργάνωση της συναυλίας. Κυρίως όμως ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές των τριών Μουσικών Σχολείων που με την παρουσία τους, με τις υπέροχες φωνές τους και τους ζωντανούς ήχους των οργάνων τους, με τον αυθορμητισμό και την αγάπη τους για το σχολείο δημιούργησαν μια αληθινή γιορτή της εκπαίδευσης.

Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *