Η εκπομπή “60΄ Ελλάδα” του Alpha TV στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, από τη Δευτέρα 16 ως την Τετάρτη 18 του μηνός, ένα πενταμελές συνεργείο του Alpha TV και συγκεκριμένα της εκπομπής “60΄ Ελλάδα” με επικεφαλής το δημοσιογράφο κο Νίκο Μάνεση, επισκέφτηκε την περιοχή μας και πραγματοποίησε γυρίσματα με σκοπό την δημιουργία μιας εκπομπής – περιήγησης στο νομό μας, η οποία θα προβληθεί την Τετάρτη στις 22 του Γενάρη, στις 23:45 το βράδυ από την τηλεόραση του Alpha. Το πρωί της δεύτερης μέρας της παραμονής τους στην περιοχή μας, επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Άρτας, πήραν πλάνα από τις δραστηριότητές του, συνομίλησαν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και  έζησαν για τρεις ώρες περίπου στους ρυθμούς του  Μουσικού Σχολείου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές μας, που εξελίχθηκε σύντομα σε μια μοναδική εκπαιδευτική δράση. Οι μαθητές καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενους με μουσική, γνώρισαν από κοντά τις συνθήκες και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται ένα τηλεοπτικό γύρισμα και έκαναν πολλές ερωτήσεις λύνοντας τις απορίες τους σχετικά με τους διαφορετικούς ρόλους,  ειδικότητες και επαγγελματικά αντικείμενα που είχαν τα μέλη του συνεργείου. Στο τέλος επεφύλαξαν μια έκπληξη στην ομάδα της εκπομπής, αφού πήραν και αυτοί με τη σειρά τους συνέντευξη από το δημοσιογράφο κο Νίκο Μάνεση, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητευόμενων δημοσιογράφων με ακρίβεια, συνέπεια και προπαντός ευχάριστη διάθεση. Η συνέντευξη αυτή είναι μέρος του προγράμματος Εμείς και ο κόσμος γύρω μας’ του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε του Μιλάνου που συμμετέχει το σχολείο μας μαζί με άλλα 22 σχολεία από 7 Μεσογειακές χώρες. Σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα οι μαθητές είναι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του σχολείου και της χώρας τους και παρουσιάζουν ρεπορτάζ για διάφορα θέματα όπως μουσική, τέχνη, καθημερινότητα, κρίση και ευκαιρίες μέσα από αυτή κτλ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί τον κο Νίκο Μάνεση, όλα τα μέλη του συνεργείου για το χρόνο και τη διάθεσή τους και όλους τους εργαζόμενους της εκπομπής “60΄ Ελλάδα” και ελπίζει μέσα από την εκπομπή, το βράδυ της Τετάρτης, να αναδειχτεί η νότα αισιοδοξίας που προσφέρουν απλόχερα οι μαθητές μας με το χαμόγελό τους, τη δυνατή θέληση και το μεράκι τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η δυναμική των παιδιών υπερβαίνει όλες τις αντιξοότητες.

 

Η διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *