“Ο Γαργαληστής” του Δημήτρη Μπασλάμ στην αίθουσα “Διώνη”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Κυριακή στις 2 του Ιούνη του 2013 το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσίασε στους μαθητές του και  τους γονείς τους τον Δημήτρη Μπασλάμ και το μουσικό παραμύθι του με τίτλο “Ο Γαργαληστής”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Δημήτρης Μπασλάμ είναι συνθέτης και διδάσκει κοντραμπάσο και μουσικά σύνολα στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Εδώ και πολύ καιρό είχε ξεκινήσει την προετοιμασία του μουσικού συνόλου των φοιτητών του Τμήματος, με σκοπό την παρουσίαση του “Γαργαληστή” σε ζωντανή μετάδοση από το Β΄ πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η οποία έγινε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Τρίτη στις 4 Ιουνίου. Την Κυριακή πριν την παρουσίαση πραγματοποιήθηκε η γενική πρόβα του συνόλου στην αίθουσα “Διώνη”, η οποία προσφέρθηκε με τη μορφή συναυλίας στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πριν την παράσταση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των υποψηφίων μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, για την αξιολόγηση που θα γίνει στις 17 Ιουνίου και στη συνέχεια το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άρτας ενημέρωσε τους γονείς των υποψηφίων μαθητών για θέματα που αφορούν το Σχολείο και ειδικότερα για την πορεία των ενεργειών του συλλόγου πάνω στο θέμα της στέγασης. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ευχαριστεί το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και ιδιαίτερα την Μαρία Ζουμπούλη για την ιδέα της προσφοράς της συγκεκριμένης συναυλίας, τον Γιώργο Κοκκώνη που προανήγγειλε στο τέλος της παράστασης τη συνεργασία του Σχολείου με το Τμήμα, σε θεσμικό πλέον επίπεδο από τη νέα χρονιά, τους υπέροχους φοιτητές του συνόλου, που ενθουσίασαν το κοινό με τη μουσική τους δεξιότητα και την “παραμυθένια” τους διάθεση και τέλος τον μοναδικό Δημήτρη Μπασλάμ που μας πρόσφερε ένα ταξίδι λόγου και μουσικής, μια εξαιρετική μουσική εμπειρία, δημιουργώντας ιδέες, σχέδια και προτάσεις για μια συνεργασία τη νέα χρονιά με πρωταγωνιστές τους μαθητές του σχολείου μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η κατάμεστη αίθουσα, το κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της  συναυλίας αλλά και ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων, που εκφράστηκε στο τελικό χειροκρότημα, προκάλεσαν την ανάγκη και την υπόσχεση από μέρους των συνδιοργανωτών για επανάληψη της ίδιας παράστασης το Φθινόπωρο για όλο το κοινό της πόλης και ειδικά για τα παιδιά που θα τη χαρούν ιδιαίτερα. 

Παναγιώτης Γιαννούτσος, ΠΕ16

Σπήλιος Κούνας, ΠΕ16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *