Επίσκεψη μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο Γηροκομείο την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών

Τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, ημέρα που έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή ένωση ως Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς Σπήλιο Κούνα, Παναγιώτη Γιαννούτσο, Μαρία Γλάβα, Nathalie Poupard και τη διευθύντρια του σχολείου Ανθούλα Ζιώρη, επισκέφτηκαν το Γηροκομείο της πόλης μας και παρουσίασαν τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας στους ηλικιωμένους που μένουν εκεί.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα των διακοπών, οι μαθητές με ενθουσιασμό, ευαισθητοποιημένοι για την τρίτη ηλικία, ήρθαν κοντά στους ηλικιωμένους, έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν, αντάλλαξαν ευχές και χάρισαν λαμπάδες που οι ίδιοι, μαζί με την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών του σχολείου κα Άλκηστη Θεοδωράκη, είχαν στολίσει και ζωγραφίσει και διέθεσαν δύο ώρες από το πρωινό τους για να προσφέρουν χαμόγελο στους ηλικιωμένους του γηροκομείου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας παρουσίασαν τα τραγούδια με αξιοζήλευτη ακρίβεια, με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού του συνόλου παραδοσιακής μουσικής κου Σπήλιου Κούνα, δηλώνοντας έτσι το σεβασμό τους στο ιδιαίτερο ακροατήριό τους που παρακολουθούσε ευλαβικά.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια του Γηροκομείου, κα Νίκη Λένη, καθώς και τους εργαζόμενους σ’ αυτό, για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν για μία ακόμη φορά, καθώς η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου με το Γηροκομείο εξελίσσεται σε θεσμό που και οι δύο πλευρές στηρίζουν με ευχαρίστηση.

Βίντεο από τη δράση αυτή του σχολείου μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: watch?v=gdPTOk-Jr_o

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *