Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου στο 6ο Νηπιαγωγείο Άρτας

Την Τρίτη το πρωί στις 23 του Απρίλη, ένα μικρό μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Άρτας, τμήμα του συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του σχολείου, επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Άρτας ύστερα από πρόσκληση της προϊσταμένης του κας Αντωνίας Ευαγγελίδου, συνοδευόμενο από τη διευθύντρια του σχολείου κα Ανθούλα Ζιώρη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης αυτής πραγματοποιήθηκε δράση που περιλάμβανε την παρουσίαση κάποιων μουσικών οργάνων από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και την εκτέλεση μικρού μουσικού προγράμματος με θέμα την μουσική παράδοση της Σμύρνης. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στη δράση με έντονο ενδιαφέρον, τραγούδησαν με το σύνολο του Μουσικού Σχολείου και συνόδεψαν ρυθμικά με παλαμάκια τα τραγούδια που εκτελέστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την συγκεκριμένη δράση είχε γίνει η απαραίτητη προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες μέσα στη διάρκεια του καθημερινού εκπαιδευτικού προγράμματος και των δύο σχολείων. Στο τέλος ζήτησαν να εκτελεστούν κάποια γνωστά παιδικά τραγούδια τα οποία τραγούδησαν με ενθουσιασμό, χαρά και αξιοσημείωτη ακρίβεια.

Στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα του κλίματος οικειότητας που δημιουργήθηκε, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έπαιξαν με τους μικρούς μαθητές κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μια σειρά από ομαδικά παιχνίδια, δημιουργώντας μια χαρούμενη παρέα στη αυλή του νηπιαγωγείου.


Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ανταποκρινόμενο σε αντίστοιχες προσκλήσεις δημιουργεί διόδους επικοινωνίας με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα των μαθητών με όχημα τη μουσική και την προσφορά της, δημιουργώντας παράλληλα το περιβάλλον εκείνο μέσα στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί η φαντασία τους και οι  ειδικές και εξατομικευμένες δεξιότητές τους.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του 6ου Νηπιαγωγείου κα Αντωνία Ευαγγελίδου, κα Αρετή Κατσάνου, κα Βασιλική Ασπρούδη, και κα Σοφία Παππά για την πρόσκληση και τους μικρούς μαθητές του σχολείου για τη φιλοξενία, την αισιοδοξία, τη ζωντάνια, την ελπίδα  και το πολύτιμο χαμόγελό τους που μας πρόσφεραν απλόχερα.


Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

του Μουσικού Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής

του Μουσικού Σχολείου Άρτας


Παναγιώτης Γιαννούτσος, Σπήλιος Κούνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *