Ημερήσια σχολική εκδρομή στο Μέτσοβο

Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 το σχολείο μας πραγματοποίησε τη σχολική μας εκδρομή στα Ιωάννινα –Μέτσοβο. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όλα τα σχολεία της Ηπείρου. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας. Συμπληρώσαμε δύο τουριστικά πούλμαν.

Η αναχώρηση έγινε από το σχολείο μας στις 8:00 π.μ. Περιμέναμε με αγωνία να εμφανιστούν τα λεωφορεία και να καθίσουμε στις θέσεις, όπως είχαμε σχεδιάσει μετά από πολύωρες συζητήσεις με τους συμμαθητές του τμήματός μου αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά από τα τμήματα που είχαν επιλεγεί να βρίσκονται στο ίδιο πούλμαν με το δικό μου τμήμα. Στο δικό μας πούλμαν επιβιβάστηκε το Β’1, το Β’2 (τμήματα του Γυμνασίου) και η Α’ Λυκείου.  Η επιλογή αυτή προέκυψε από το αριθμό των μαθητών που έφθανε να συμπληρωθούν οι θέσεις του πούλμαν. Οι συνοδοί καθηγητές μας ήταν η κα Ζιώρη Ανθούλα (η Διευθύντρια του σχολείου μας), ο  κ. Γιαννούτσος Παναγιώτης και η κα Βασιλείου Ευτυχία. Στο άλλο πούλμαν επιβιβάστηκε το Α’1, Α’2 και η Γ’ τάξη που ήταν όλα τμήματα του Γυμνασίου με συνοδούς την κα Δημοθεοδώρου Θάλεια (υποδιευθύντρια του σχολείου), την κα Poupard Nathalie και τον κ. Κολιό Ανδρέα.

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και η διαδρομή για εμάς τους μαθητές εξαιρετική αφού είχαμε τη δυνατότητα να περάσουμε μια ολόκληρη ημέρα με τους συμμαθητές μας. Δεν μας κούρασε καθόλου η παραμονή μας στο λεωφορείο γιατί ακούσαμε τραγούδια δική μας επιλογής και παράλληλα σχεδιάσαμε πως θα περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο που θα είχαμε στα Ιωάννινα.

Η πρώτη μας στάση ήταν σε ένα από τα καφέ που υπάρχουν στην εθνική οδό Άρτας – Ιωαννίνων για να φάμε κάτι για πρωινό και στη συνέχεια φθάσαμε στον πρώτο μας προορισμό, το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας του Παύλου Βρέλλη. Τα εκθέματα του μουσείου αφορούν σε ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της χώρας τα οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει με κέρινα ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος που τα ζωντανεύει στους αντίστοιχους χώρους. Τα εκθέματα αυτού του μουσείου περιλαμβάνουν μορφές και αναφορές από την περίοδο της αρχαιότητας έως και την Κυρά της Ρω (1982).


Μετά από το μουσείο είχαμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη των Ιωαννίνων τον οποίο ο καθένας μας τον διέθεσε διαφορετικά. Άλλοι έκαναν βόλτες στα μαγαζιά της πόλης για αγορά αναμνηστικών από την πόλη των Ιωαννίνων και άλλοι επισκέφτηκαν κάποιες καφετέριες της πόλης.

Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου. Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της εκδρομής. Μαθητές και καθηγητές διασκεδάσαμε με το χιόνι, φτιάξαμε χιονάνθρωπο και κάναμε σκι με έλκηθρα. Τέλος, πήγαμε για φαγητό στα εστιατόρια του Μετσόβου όπου απολαύσαμε τις τοπικές  νοστιμιές.


Έφθασε όμως πολύ γρήγορα η ώρα της αναχώρησης. Η τελευταία στάση μας ήταν πάλι σε ένα από τα καφέ-ζαχαροπλαστεία που υπάρχουν στην εθνική οδό και τελικά φθάσαμε στο σχολείο όπου μας περιμένανε τα μέσα μεταφοράς για την επιστροφή στα σπίτια μας.

Είχαμε όμως πάρει μαζί μας πολύ όμορφες εικόνες από όλη την εκδρομή τις οποίες περιγράψαμε λεπτομερώς στους γονείς μας.


κείμενο: Δημήτρης Κωτσίλας, Β’1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *