Επίσκεψη του 8ου Δημοτικού Σχολείου στο Μουσικό Σχολείο Άρτας στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική Παιδεία»

Την  Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013, η Α’ τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.Π.Α. «Μουσική Παιδεία».Το πρόγραμμα αφορούσε τη γνωριμία και  επαφή των μαθητών με διάφορα μουσικά όργανα και την απόδοση των ήχων τους.

Στις 9:00 π.μ. τα δύο τμήματα της Α΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου συνοδευόμενα από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων Α1 και Α2, κα Αγορούλα Ντάικου και κα Βάγια Καλαμπόκη αντίστοιχα, καθώς και από τον καθηγητή μουσικής του σχολείου τους κ. Γεώργιο Σιώζο έφθασαν στο σχολείο μας. Τους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του σχολείου κα Ζιώρη Ανθούλα, η υποδιευθύντρια  κα Δημοθεοδώρου Θάλεια και οι καθηγήτριες μουσικής κα Ναούμ Κατερίνα, κα Χαβέλα Τέτη, κα Γεροδήμου Βανέσα και κα Πολύζου Αννίτα που ήταν υπεύθυνες για την ξενάγηση και ενημέρωση των μαθητών του Δημοτικού σχολείου.



Ο πρώτος ενθουσιασμός  φάνηκε αμέσως στα βλέμματα των μικρών μαθητών όταν αντίκρισαν το προαύλιο του σχολείου μας, που δεν είναι άλλος από την πλατεία του χωριού. Συνηθισμένα από το δικό τους σχολείο δεν κατάφεραν να διακρίνουν αμέσως το κτίριο του δικού μας σχολείου. Πληροφορήθηκαν για τις αίθουσες που διαθέτει το σχολείο μας και τα «εργαστήρια» που είναι οι αίθουσες διδασκαλίας των μουσικών οργάνων. Ξεναγήθηκαν από τους καθηγητές μουσικής σε όλα τα εργαστήρια και ήρθαν σε επαφή με όλα τα μουσικά όργανα που διαθέτει το σχολειό μας. Παρακολούθησαν τη διδασκαλία των μουσικών οργάνων που υπήρχε εκείνη την διδακτική ώρα στο πρόγραμμα του σχολείου όπως: διδασκαλία πιάνου, κιθάρας, ταμπουρά και βιολιού. Τέλος, οι μαθητές της Β1 τάξης του Γυμνασίου υποδέχθηκαν τους μικρούς μαθητές στην αίθουσα διδασκαλίας των γενικών μαθημάτων τους, με ένα μικρό μουσικό σύνολο που είχαν ετοιμάσει μόνοι τους για την υποδοχή των μικρών μαθητών. Επίσης, τραγούδησαν μαζί με τα παιδιά του δημοτικού κομμάτια γνωστά και από τις δύο ηλικίες που επιλέχθηκαν από τους μαθητές του δημοτικού.


Πριν την αναχώρησή των μαθητών του δημοτικού, οι μαθητές του σχολείου μας μοιράσανε καραμέλες στους μικρούς μαθητές οι οποίοι αποχαιρέτησαν το Μουσικό Σχολείο με χαμόγελα ευτυχίας και ικανοποίησης από την επαφή που είχαν με τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.

Θάλεια Δημοθεοδώρου, ΠΕ16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *