Γερμανικό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με τα παραμύθια των Αδελφών Γκριμ

Η εποχή πριν τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος στη Γερμανία και στις άλλες γερμανόφωνες χώρες, Αυστρία και Ελβετία. Οι προετοιμασίες για τις γιορτές είναι πολλές και τα παιδιά ανυπομονούν να αρχίσουν οι διακοπές και να πάρουν τα δώρα τους.

Για να απαλύνουν αύτη τους την αδημονία οι γονείς τους χαρίζουν ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με θέσεις που αναλογούν στις 24 μέρες του Δεκέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτές οι θέσεις είναι σα πορτάκια και μέσα τους κρύβουν μια έκπληξη, όπως ένα σοκολατάκι, ζαχαρωτό ή ακόμη και ένα παιχνίδι.

Μια και τα Χριστούγεννα είναι μια παραμυθένια εποχή αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα λίγο διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο στο μουσικό σχολείο. Το θέμα του ημερολογίου ήταν τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ, αλλά αντί για πορτάκια υπήρχαν κάρτες σε σχήμα ζαχαρωτών, τις οποίες έφτιαξαν τα παιδιά με τη βοήθεια της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών Άλκηστις Θεοδωράκη. Η ίδια επιμελήθηκε και τη βάση του ημερολογίου, που απεικονίζει μια σκηνή από το παραμύθι Χένζελ και Γκρέτελ.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν τη χαρά να ανοίγουν από τη 1η Δεκέμβρη και κάθε μέρα την αντίστοιχη κάρτα του ημερολογίου και να βρίσκουν με τη βοήθεια εικόνων και λέξεων σε κρεμάλα τον τίτλο των πιο γνωστών παραμυθιών των Αδερφών Γκριμ.


Στη συνέχεια έγραφαν με μαρκαδόρο το τίτλο του παραμυθιού σε μία αφίσα με την επιγραφή Καλά Χριστούγεννα στη γερμανική γλώσσα, έτσι ώστε να αποτυπώσουν τόσο την ευχή όσο και τους τίτλους των  παραμυθιών (τα περισσότερα παραμύθια είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν οι μαθητές κατά την ενασχόλησή τους με την έκθεση Παραμυθένιοι κόσμοι, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβρη στο σχολείο μας.)

Κλαίρη Σιακαγιάννη, καθηγήτρια Γερμανικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *