Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Μία από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες παρουσιάσεις του σχολείου μας ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό μουσείο Άρτας, την Παρασκευή 21/12/12, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Άρτας.

Με πρωτοβουλία της κας Ανθής Αγγέλη το μουσείο άνοιξε για μια ακόμη φορά τις πόρτες του και υποδέχτηκε τα δυο σχολεία σ’ ένα περιβάλλον φιλόξενο, ζεστό, εορταστικό και καθόλου τυπικό.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, με τη συμπαράσταση των δασκάλων τους, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ το ακροατήριο παρακολουθούσε ευλαβικά, κρατώντας κυριολεκτικά την ανάσα του, δημιουργώντας έτσι κλίμα μυσταγωγίας απόλυτα εναρμονισμένο στο πραγματικό νόημα της μεγάλης γιορτής.

Αξίζει να αναφερθούμε στην παρουσία του διευθυντή του σχολείου κου Γιώργου Τζιόκα, που ως αληθινός δάσκαλος με περίσσευμα ψυχής και αγάπη στους μαθητές του, τους ενίσχυε να απαγγείλουν  και   να τραγουδήσουν.

Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του σχολείου μας παρουσίασε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ δύο μαθητές μας διάβασαν το διήγημα «Παραμονή Χριστούγεννα» του Φώτη Κόντογλου. Οι ήχοι του λαούτου, της λύρας, του βιολιού, ενώθηκαν με τις μελωδικές φωνές των μαθητών, διαπέρασαν τους τοίχους του μουσείου, χάιδεψαν τα εκθέματα και για μια ακόμη φορά έγινε σαφές ότι  ετούτος ο τόπος αιώνες τώρα ανασαίνει το οξυγόνο του στον πολιτισμό και στην τέχνη.

Στο τέλος προσφέρθηκαν στους μαθητές, στους παριστάμενους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, γλυκά, ημερολόγια και αντίγραφα εκμαγείων και αντηλλάγησαν ευχές για τις Άγιες μέρες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στο προσωπικό του μουσείου που η εγκάρδια συμπεριφορά του είναι αντάξια του υπέροχου χώρου που εργάζονται και που αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την πόλη μας καθώς και στην κα Ανθή Αγγέλη που  με τις πρωτοβουλίες της κάνει το μουσείο οικείο στους μαθητές μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *