Ανταποκρίσεις μαθητών από την εκδρομή του σχολείου στην Αθήνα, 1 και 2 Νοεμβρίου 2012

Αν και έχω πάει στην Αθήνα πολλές φορές, η σχολική εκδρομή είναι διαφορετική. Στο λεωφορείο διασκεδάσαμε, τραγουδήσαμε και πολλοί από εμάς κοιμηθήκαμε!

Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, τακτοποιηθήκαμε, και αφού ντυθήκαμε, μας φώναξαν να κατεβούμε. Μετά πήγαμε στη Βουλή. Πρώτη φορά έμπαινα μέσα. Όλοι όσοι δούλευαν εκεί μέσα, μου φάνηκαν πολύ αυστηροί. Αφού να σκεφτείτε πως δεν ήθελα να κρεμάσω την τσάντα μου εκεί που μας είπε ένας φύλακας γιατί είχε πολλά λεφτά μέσα, κι αυτός το έκανε ολόκληρο θέμα!

Όσο για το βράδυ στο ξενοδοχείο… Εγώ και οι φίλες μου κοιμηθήκαμε μόνο μία ώρα! Σε τέτοιες εκδρομές δε νομίζω πως μπορεί κανένας να κοιμηθεί σαν αρνάκι. Κάποια στιγμή μάλιστα, είδαμε όλα τα παιδιά να τρέχουν φοβισμένα προς τα δωμάτιά τους. Έτσι λοιπόν μας είπαν πως έρχεται η Διευθύντρια! Δεν μπορούσαμε να βάλουμε και σωστά την κάρτα. Ευτυχώς μπήκαμε μέσα στο τέλος.

Η εκδρομή ήταν φανταστική!

Ιωάννα Κατσιγιάννη, Α’1


… Μόλις μπήκαμε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, έμεινα άφωνη˙ δεν περίμενα να είναι τόσο ωραία. Είχε αγάλματα και ωραίους πίνακες. Μετά μας πήγαν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Καθίσαμε στα έδρανα και μας μίλησαν δύο βουλευτές της Άρτας…

Βάσω Καραντζά, Α’1


… Όταν φτάσαμε στην Ακρόπολη, ένιωσα σα να ήμουν ένας εργάτης που πήγα να χτίσω την Ακρόπολη. Όμως δεν ήμουν τίποτε άλλο από ένα απλό παιδί που εντυπωσιάστηκε από το πρώτο βήμα!

Χριστόφορος Ταράμπολας, Α’2


φωτογραφίες: Βασιλιάννα Τσαλαπάτη, Β’2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *