Μια σύντομη περιήγηση στα αξιοθέατα των Βρυξελλών

Μεταξύ των υποχρεώσεών μας στην τελετή βράβευσης στις Βρυξέλλες και στα προγραμματισμένα ραντεβού μας στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ξεκλέψαμε λίγο χρόνο για να περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.



Πρώτος σταθμός, το κτίριο του Βελγικού Κοινοβουλίου.



Μπροστά από το Κοινοβούλιο εκτείνεται το πάρκο Μπρυσέλ.

Διασχίζοντας το πάρκο, βρισκόμαστε μπροστά από το Βασιλικό Παλάτι. Αυτό, αποτελεί την επίσημη κατοικία του Βέλγου μονάρχη και της οικογένειάς του. Η σημαία που κυματίζει στο παλάτι φανερώνει ότι ο βασιλιάς βρίσκεται εντός της χώρας.

Πίσω από το Βασιλικό Παλάτι, βρίσκεται ο ναός Σεν-Ζακ-σιρ-Κουντεμπέρ, ο οποίος χτίστηκε ως βασιλικό παρεκκλήσι. Μπροστά από την εκκλησία βρίσκεται το άγαλμα του Γοδεφρείδου του Βουιλώνιου, δούκα της Λωραίνης, ο οποίος έλαβε μέρος στην Α’ Σταυροφορία.


Στη συνέχεια, κατηφορίζοντας προς τη Μεγάλη Πλατεία, συναντάμε το εντυπωσιακό Μουσείο Μουσικών Οργάνων. Στεγάζεται σε ένα πρώην πολυκατάστημα με το όνομα Old England και είναι χτισμένο σε στυλ Αρ Νουβό (στην Αρ Νουβό αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται γυαλί και σφυρίλατο σίδερο, ενώ είναι επηρεασμένη από την ιαπωνική και γοτθική τέχνη). Στο Μουσείο εκτίθενται 6.000 μουσικά όργανα! Σε κάθε επισκέπτη του Μουσείο διατίθεται ένα είδος ηλεκτρονικού ξεναγού ώστε όταν βρίσκεται μπροστά από κάθε μουσικό όργανο, να μπορεί να ακούει, όχι πληροφορίες για το όργανο, αλλά τη μουσική που αυτό παίζει! Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από κάποια από τα εκθέματα του Μουσείου.

Αναπαράσταση εργαστηρίου κατασκευής βιολιού.

Αναπαράσταση εργαστηρίου κατασκευής πιάνου.

Η Μεγάλη Πλατεία, σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες των Βρυξελλών, φιλοξενεί το κτίριο του Δημαρχείου,



το Παλάτι του Βασιλιά, νυν Μουσείο της Πόλης,


το Παλάτι των Δουκών της Βραβάντης,

και κτίρια που χτίστηκαν από διάφορες συντεχνίες της πόλης.


Τα κόμιξ, μαζί με τις σοκολάτες και τις μπύρες, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Βελγίου. Χαρακτήρες όπως ο Τεντέν, ο Λούκυ Λουκ και τα Στρουμφάκια, γεννήθηκαν από Βέλγους καλλιτέχνες. Για να προβληθεί αυτή η πλευρά της κουλτούρας του Βελγίου, υπάρχει μια υπαίθρια έκθεση κόμιξ σε διάφορα κτίρια στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως αυτά που βλέπετε παρακάτω:


Δυστυχώς, λόγου του περιορισμένου χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, δεν μπορέσαμε να δούμε περισσότερα πράγματα. Ελπίζουμε όμως, ότι θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές μας να επισκεφτούν σύντομα τις Βρυξέλλες και να αναρτήσουν τις δικές τους εντυπώσεις από τη γραφική πόλη των Βρυξελλών!


πηγή: Explorer Οδηγοί του Κόσμου: Βρυξέλλες, Μπρυζ, Γάνδη και Αμβέρσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *