«Ειρήνη, Ευρώπη, Μέλλον: τι σημαίνει για σένα η ειρήνη στην Ευρώπη;»

Την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012, λήγει ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός με τίτλο

«Ειρήνη, Ευρώπη, Μέλλον: τι σημαίνει για σένα η ειρήνη στην Ευρώπη;»

Πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους κανόνες του θα βρείτε στη διεύθυνση:

pnp-rules-of-contest-el.pdf


Τέσσερις μαθητές της Γ’ Γυμνασίου αποφάσισαν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με τις παρακάτω συμμετοχές:

Σπύρος Παπακίτσος

ΕΙΡΗΝΗ για μένα είναι να δώσουμε ένα τέλος στον οικονομικό πόλεμο και το ρατσισμό που βιώνουμε σήμερα στην Ευρώπη.

Ειρήνη δεν είναι μόνο μια λέξη, είναι ένα όνειρο πολλών ανθρώπων και συγκεκριμένα όνειρο των παιδιών. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει ένοπλος πόλεμος, αλλά οικονομικός πόλεμος που έχει προκαλέσει οικονομικό ρατσισμό. Την ημέρα που θα υπάρξει ειρήνη, όλοι οι άνθρωποι θα είναι ευτυχισμένοι.

Ελένη Κώστα

Ειρήνη στην Ευρώπη σημαίνει μια συμφιλιωμένη ήπειρος χωρίς πολέμους, χωρίς ρατσισμό, με ασφάλεια και οικονομική αλληλεγγύη.

Μια ειρήνη όπου όλοι θα έχουν ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως του χρώματος του δέρματός τους. Μια ήπειρος όπου δεν θα υπάρχουν πόλεμοι, όπου θα υπάρχει ασφάλεια και η οποία θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη.

Φαίη Μπασοδημήτρη

Μια σταθερή ειρήνη δίχως πολέμους, δίχως ρατσισμό, με κοινά συμφέροντα κρατών, ισότητα δικαιωμάτων και μια αρμονική ζωή.

Μια ειρήνη συμφιλίωσης όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, χωρίς καταστροφές πόλεων από πολέμους και όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζονται ανεξάρτητα από το χρώμα των ανθρώπων.

Δανάη Χαρίτου

Για μένα η ειρήνη στην Ευρώπη σημαίνει τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής αδελφότητας.

Για μένα ειρήνη σημαίνει συμφιλίωση, αρμονική συνύπαρξη. Σε μια ειρηνική Ευρώπη όλοι οι πολίτες έχουν ίσες ευκαιρίες, καθένας σέβεται τις ιδιαιτερότητες του συμπολίτη του, οι κοινές αξίες και η κοινωνική αλληλεγγύη παίζουν πρωταρχικό ρόλο.


Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Διαγωνισμοί. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση