Πρώτη χρονιά στο Γυμνάσιο!

Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος αποτελεί μια δύσκολη περίοδο στη ζωή κάθε παιδιού. Όλοι οι άνθρωποι δεν προσαρμόζονται το ίδιο εύκολα όπως κάποιοι άλλοι· υπάρχει ο φόβος για το άγνωστο.

Έχοντας στα χέρια μου τις συνεντεύξεις από κάποια παιδιά της Α’ Γυμνασίου, κατάλαβα ότι πολλά παιδιά δυσκολεύτηκαν να βρουν φίλους, ενώ κάποια άλλα γνώριζαν αρκετά παιδιά από το δημοτικό.

Κάθε παιδί είχε, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, έναν φόβο, μια αγωνία. Στη συνέχεια όμως αγάπησαν το Μουσικό Σχολείο σαν δεύτερο σπίτι τους. Άφησαν στο δημοτικό πολλά συναισθήματα και ήρθαν στο γυμνάσιο με όρεξη για γνώση. Φυσικά, απ’ ό,τι λένε, τα μαθήματα και οι ευθύνες μεγαλώνουν. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Εκεί που είχες έναν δάσκαλο για όλα τα μαθήματα, ξαφνικά σε κάθε μάθημα έχεις κι έναν άλλο καθηγητή.

Τελειώνοντας, όπως προκύπτει από τις συνεντεύξεις, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου περιμένουν από το Μουσικό Σχολείο, πέρα από γνώσεις στη μουσική, να μάθουν να είναι πιο πειθαρχημένοι και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Να γνωρίσουν ένα νέο κόσμο, της μουσικής, και να βελτιωθούν προς το καλύτερο!

κείμενο: Χρύσα Κατσιγιάννη, Β’1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *